RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

2014: Wallonië: Opening DH Radio een week verdaagd

Verrassend nieuws uit Wallonië waar de geplande omschakeling van Twizz Radio naar DH Radio vandaag niet tijdig uit de startblokken geraakt. Bleek dat, nauwelijks enkele dagen voor de livestart, het bericht viel dat de uitzendingen pas op 20 januari zouden beginnen. Het communiqué onthield zich van verdere commentaren en gaf geen exacte reden voor de vertraging op.

Bij live-uitzendingen kan al eens iets mislopen, de baseline is immers “DH Radio, c’est du direct”. De slogan is overgenomen van de Waalse papieren- en internetkrant la Dernière Heure (merknaam la DH). Een zogenaamde crossmediale aanpak heet dat.

Waarnemers gokken op een meer regionale mix tussen sport, muziek en infotainment waarbij men waarschijnlijk een weg zal zoeken tussen de strategie van VivaCité, Bel RTL en het in Frankrijk populaire RMC, dat dankzij het ruime sportaanbod, een degelijk en -vooral- een stabiel marktaandeel scoort.

Deze ‘tegenslag’ voedde inmiddels de nodige geruchten. Vraag is of het de geloofwaardigheid van de opvolger voor muziekzender Twizz Radio in twijfel trekt. Dus nieuwe afspraak voor DHRadio: maandag 20 januari om 6:00 uur. Bekende presentatoren van andere commerciële radio’s verzorgen het ochtendblok: Maxence Lacombe (Twizz en Nostalgie) met Christine Massy (BEL-RTL). Tweede keer, goede keer? (FVM/TDN)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx