fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

2013: VlaPo en Story FM gaan samenwerken

Deel of print dit artikel

Gisteren, woensdag 20 februari hield de Vereniging voor Vlaamse podiumartiesten VlaPo zijn maandelijkse bestuursvergadering in de kantoren van Story FM. Beide partijen bespraken hoe ze de Vlaamse muzieksector verder kunnen blijven ondersteunen en doen bloeien.

“De oprichting van Story FM was bijzonder goed nieuws voor onze sector”, onderstreepte VlaPo-voorzitter Jo ‘met de banjo’ De Clercq. “Een zender die meer dan 50% Nederlandstalige muziek draait, draagt wezenlijk bij tot het succes van nieuwe artiesten en gevestigde waarden die ervoor kiezen om te zingen in onze moedertaal. Wij hopen dan ook dat Story FM erin slaagt om op termijn nationale frequenties te verwerven.”

Story FM en de belangenvereniging VlaPo vinden elkaar in hun liefde voor de Vlaamse muziek. “Met de voortdurende uitbreiding van het aantal frequenties bereiken we elke dag meer Vlamingen die opnieuw ten volle kunnen genieten van muziek van eigen bodem”, vertelt Wim Weetjens van Story FM. “Door te kiezen voor een fris en commercieel concept brengen we deze Nederlandstalige muziek bovendien bij een nieuwe groep jonge luisteraars die zo het beste van onze Vlaamse muziek kan ontdekken.”

VlaPo en Story FM onderstreepten hun wil om verder de sector aan te moedigen en te ondersteunen waar mogelijk bij promotie en productie van nieuwe kwalitatieve Vlaamse muziek.

Wat is Vlapo? 

VLAPO vzw wil in dialoog gaan met alle betrokken partijen in de Vlaamse showbusiness – zowel uitvoerders, media en organisatoren – om de dynamiek van de Vlaamse muziekindustrie levendig te houden. 

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Dag op dag
2003: FM Limburg bereidt provincieradio voor
2001: De cijfers van lokaal luisterend Vlaanderen
1977: Veronica afgewezen als C-omroep (audio)
2007: Nederlandse frequentie voor Vlaamse radio
2006: Adios amigo Sylvain (video)
2006: De ‘carachilio’ van Ton Schipper
Sluiten