RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

2013: Twizz Radio wordt DH Radio

De meest recente zitting van het CSA, de Waalse mediaregulator, liet enkele opvallende beslissingen in verband met naamswijzigingen noteren. Vooral het regionale netwerk Twizz, dat op een regelrechte flop afstevende, gooit het roer helemaal om.

Drie stations kregen een nieuwe identiteit. Snoupy, gevestigd in Sambreville, werd Snoupy FM. Eurobrussels, de opvolger van het mislukte Foo Rire gaat verder als BX FM. Twizz Radio veranderde z’n naam in DH Radio. Een duidelijk signaal dat men het over een totaal andere boeg wil gooien.

Zeker omdat de luistercijfers en de publicitaire inkomsten, ondanks een geldverslindende reclamecampagne ronduit bedroevend waren. Vandaar het besluit om in overleg met de voornaamste aandeelhouder IPM om het muziekformat naar sportnieuws en informatie over te schakelen. Een radicale ommezwaai die eerder werd gedaan.

Tijdens de overname van RMC, Radio Monte Carlo, ruim dertien jaar geleden, werden tot grote consternatie van de luisteraars de toenmalige bekende presentatoren aan de kant geschoven. De keuze voor discussieshows en uitgebreide sportverslaggeving stuitte aanvankelijk op ongeloof. Het huidige en stabiele marktaandeel van om en bij de 7% bewees inmiddels het ongelijk van de criticasters.

Europe 1 speurde reeds in 1983 naar expansiemogelijkheden. Zo voerde men verkennende gesprekken met het toenmalige Waalse humor- en ontspanningsproject DH1. Er kwam echter nooit een akkoord maar dat de huidige exploitanten van Twizz Radio deze naam van onder het stof halen, wijst op een mogelijke vernieuwde toenadering met de Parijse grootmacht. (FVM)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx