RadioVisie

 • .
  Amptec
  .
Heynen

2013: CIM-cijfers: forse dreun voor Radio 1

Vandaag heeft het CIM de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekendgemaakt. Die bestrijken de periode 1 april tot en met 23 juni. Radio blijft een heel populair medium: 78% van de Vlamingen ouder dan twaalf luisteren dagelijks.

Luistercijfers in Vlaanderen zijn zoals het weer; voorspelbaar… onvoorspelbaar. De hiërarchie ligt al jaren vast. Radio 2 dat gemiddeld met één op drie luisteraars gaat lopen, Q-music op een straatlengte op plek 2 en helemaal onderaan Klara dat met de grens van de twee procent flirt.

Daar tussenin zenders die lijden aan het liftensyndroom. Gaan ze in de ene peiling iets naar boven, in de volgende meting zakken ze weer een zuchtje. Dat gaat al jaren zo… Maar zie, één verrassing is er dit keer toch. Radio 1 dat drie metingen na elkaar vooruitging, krijgt nu in één klap een verlies van liefst 2,1% aangesmeerd.

Je zou voor minder enkele mensen uit vakantie terugroepen aan de Reyerslaan. Goed dat Studio Brussel net nu zijn beste cijfer ooit haalt met 13,4%. Een stijging van anderhalf procent. Waarmee het nu echt wel in de slipstream van Q-music hangt. Al wist de oudste zender van de Q-groep ook al één procent te stijgen, naar 14,1%.

De concullega’s van MNM kunnen straks een glaasje cava heffen, want na een keertje zakken, daarna een keertje stijgen om een volgende maal weer te zakken…. doen ze er nu liefst 1,3% marktaandeel bij. Ze halen 9,9%. Het liftensyndroom dus… JOE fm gaat er op achteruit (- 0,6%), net als Nostalgie (minus 1,0 %).

Klara scoort 2,0%, terwijl Radio 2 ook nu met veel voorsprong de meest beluisterde radiozender van Vlaanderen blijft. Al lukken ze hun monsterscore van de vorige golf niet meer. Nu gaat het om 29,7%, tegenover 31,4% de vorige keer.

 • Radio 2 – 29,7 (31,4 %)
 • Q-music – 14,1 % (13,1 %)
 • Studio Brussel – 13,4 % (11,9 %)
 • MNM – 9,9% (8,6%)
 • JOE fm – 7,3 % (7,9 %)
 • Radio 1 – 6,4 % (8,5 %)
 • Nostalgie – 5,4 % (6,4 %)
 • Klara – 1,9 % (2,0 %)

* Cijfer tussen haakjes is dat van de vorige Golf

JLSA


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx