RadioVisie

  • .
    .

2013: Acht nieuwe frequenties voor lokale radio’s

Vlaams minister van media Lieten lanceert een nieuwe beperkte erkenningsronde voor lokale radio-omroeporganisaties met uitzendingen op acht frequenties die niet meer in gebruik zijn.

Het gaat om één frequentie die nooit werd toegekend, en om zeven die werden ingetrokken door de Vlaamse Regulator voor de Media sinds de laatste erkenningsronde van 30 mei 2007.

Radiofrequenties zijn een schaars goed en moeten daarom maximaal benut worden. Het zou weinig efficiënt zijn om deze niet in te zetten, terwijl er vanuit de radiosector soms vragen komen om nieuwe erkenningen. Momenteel lopen alle erkenningen en vergunningen uitgereikt aan particuliere radio-omroeporganisaties af op 25 september 2016. Ook de nieuwe erkenningen zullen aflopen op die datum. Daarna moet een nieuw radiolandschap in werking treden dat vandaag reeds voorbereid wordt.

Het bericht over deze erkenningsronde wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van morgen 10 april. De aanvragen tot erkenning als lokale radio-omroeporganisatie moeten worden ingediend bij de Vlaamse Regulator voor de Media, ten laatste dertig dagen na de publicatie van de oproep in het Belgisch Staatsblad. Ten laatste 120 dagen na deze publicatie moeten de nieuwe erkenningen rond zijn.

Meer informatie over deze oproep is te vinden op de website van de Vlaamse Regulator voor de Media en op de website van de afdeling Cultuur en Media van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid.

Kandidaten kunnen een dossier indienen met het oog op een erkenning als lokale radio voor één van de volgende frequenties: Arendonk 106.8 MHz, Essen 107.5 MHz, Kalmthout 107.9 MHz, Lille 107.3 MHz, Bilzen 105.1 MHz, Glabbeek 106.6 MHz, Overijsse 107.8 MHz en Roeselare: 106.7 MHz.

JLB


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx