fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

2012: Worden VTM en VRT straks buren?

De VRT overweegt om naar Mechelen te verhuizen. Dat onthulde burgemeester Bart Somers (Open VLD) dinsdagavond. De Dijlestad zou een van de opties zijn, naast een verlengd verblijf aan de Reyerslaan en een verhuis naar Vilvoorde.

De Mechelse burgervader onthulde de verhuisplannen tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van zijn stad en van VOKA – Kamer van Koophandel Mechelen, in Congrescentrum Lamot. Somers zei enthousiast te zijn en riep alle Mechelaars op om over de partijgrenzen heen hun schouders onder deze verhuis te zetten.

Drie opties zouden nog open zijn: de renovatie van de huidige televisiegebouwen, een verhuis naar Vilvoorde en een verhuis naar Mechelen. Indien de Dijlestad inderdaad weerhouden wordt, dan zou de nieuwe vestiging achter het station komen. Dat wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd.

Volgens gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter, is een verhuis voorlopig niet aan de orde. Dat verklaarde ze in het Radio 1-nieuwsprogramma De Ochtend. Dat Vilvoorde en Mechelen al sterk aan het lobbyen zouden zijn om de publieke omroep binnen te halen, was haar onbekend. 

De Preter: “Daar heb ik in ieder geval nog niks van gemerkt. Voorlopig wordt in verband met de verouderde gebouwen enkel een kosten/baten analyse opgemaakt. Pas daarna wordt een beslissing genomen, verhuizen of renoveren.”


Belgian Radio Day
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2012: StuBru en MNM krijgen eigen radionieuws

De luisteraars van Studio Brussel en MNM krijgen over enkele maanden elk een eigen radionieuws. Lees verder

Het radiodagboek van 22 februari – 053 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Luistercijfers najaar 2019: dit zeggen de radiohuizen

Straks worden de Vlaamse CIM-RAM luistercijfers voor september tot en met december 2019 bekendgemaakt. Voor Lees verder

2001: ‘Ik droomde van commerciële radio’

Weekend! Weeral tijd dus om virtueel op de koffie te gaan bij minister van media Lees verder

Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

MNM zet 4 stippen tegen pesten

Afgelopen vrijdag ging de Vlaamse Week tegen pesten van start. Ook MNM steunt de STIP Lees verder

Blad 411: Akkerdjie, Culture Club, Ajoin Music (video)

Omdat hij niet mag vloeken bij de VRT, doet hij het maar in een podcast. Lees verder

3
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
2 Antwoorden op reacties
1 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
3 Personen die reageerden
Jean-Luc BostynJorisMarc Coelus Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Marc Coelus
Gast
Marc Coelus

Bart Somers is terug aan het zweven en niet de eerste maal…als het over grote projecten gaat zonder vooraf de kostprijs ervan te kennen of de financiële kater achteraf zoals de gedachte de olympische spelen naar Vlaanderen te brengen tijdens zijn zweef periode.
Laat de VRT maar op de huige site staan en renoveer het. Oude energie verslindende gebouwen kunnen energie vriendelijk gemaakt worden (zie az sint jan te brugge gebouwd in 1963? in gebruik 1974?). Het geraamte staat er al (1963?) nu nog een 2de huid aan de buitenkant en opfrissingswerken wat bij ieder gebouw met dienst jaren moet geburen. Een mooie grote hoge inkom tussen de 2 oude bestaande zou leuk en bevrijdend zijn dan nu die lange gangen. Brussel is van vlaamse oorsprong en de hoofdstad van Vlaanderen.
De vrt heeft het moeilijk zoals ook de private zenders, er zijn teveel radio en tv zenders zonder kwaliteit en waarde in de maatschappij een vermindering in het aantal radio en tv zenders en maatschappijen zou betere kwalitatieve programma’s opleveren met een rechtvaardig kostenplaatje. Afd “directe uitzendingen sport” zou beter een “publiek private omroep” zijn met rbtf en RTL lux om elkaar niet te doen zweten voor uitzendrechten wat ieder financieel ten goede komt voor hun eigen werking.

Joris
Gast
Joris

Jij hebt duidelijk niet door dat dit een archiefbericht is dat opnieuw werd gepubliceerd. Beetje jammer dat een site zo gevuld moet worden.

Meer in archieven, vrt
Nostalgische column Hans Knot – 106 (video)

Het is vandaag 17 januari… 1977 (audio)

2001: RVi start de ‘Grote Vernieuwing’ (audio)

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Het is vandaag 16 januari… 1976 (audio)

Sluiten