fbpx

RadioVisie

  • .
    .

2012: Worden VTM en VRT straks buren?

De VRT overweegt om naar Mechelen te verhuizen. Dat onthulde burgemeester Bart Somers (Open VLD) dinsdagavond. De Dijlestad zou een van de opties zijn, naast een verlengd verblijf aan de Reyerslaan en een verhuis naar Vilvoorde.

De Mechelse burgervader onthulde de verhuisplannen tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van zijn stad en van VOKA – Kamer van Koophandel Mechelen, in Congrescentrum Lamot. Somers zei enthousiast te zijn en riep alle Mechelaars op om over de partijgrenzen heen hun schouders onder deze verhuis te zetten.

Drie opties zouden nog open zijn: de renovatie van de huidige televisiegebouwen, een verhuis naar Vilvoorde en een verhuis naar Mechelen. Indien de Dijlestad inderdaad weerhouden wordt, dan zou de nieuwe vestiging achter het station komen. Dat wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd.

Volgens gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter, is een verhuis voorlopig niet aan de orde. Dat verklaarde ze in het Radio 1-nieuwsprogramma De Ochtend. Dat Vilvoorde en Mechelen al sterk aan het lobbyen zouden zijn om de publieke omroep binnen te halen, was haar onbekend. 

De Preter: “Daar heb ik in ieder geval nog niks van gemerkt. Voorlopig wordt in verband met de verouderde gebouwen enkel een kosten/baten analyse opgemaakt. Pas daarna wordt een beslissing genomen, verhuizen of renoveren.”


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2003: Radio 1 is boos op Knack

Er zijn flinke wrijvingen tussen Radio 1 en het weekblad Knack. Omdat hun journalist Dirk Lees verder

Blad 458: Studies, Lipstick, STARFM en wijzelf

Dit begint hier echt veel op een editie van de CCR-krant te lijken. Helaas bedoelen Lees verder

2001: ‘Aprilvis van VRT was niet om te lachen’

De aprilgrap van de gezamenlijke VRT-radio en televisie zorgde gisteren voor nogal wat beroering bij Lees verder

Het radiodagboek van 2 april – 093 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 1 april – 092 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2000: Radio 3: de lappenmand of de strijkplank?

Tijdens de plenaire bespreking van de beleidsnota media in het Vlaams Parlement kreeg Radio 3 Lees verder

Het radiodagboek van 31 maart – 091 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2007: Johan Roggen laat ze reeds 30 jaar vliegen

Zondag 1 april begint Johan Roggen om 07.55 uur bij Radio 1 aan z'n dertigste Lees verder

3
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
2 Antwoorden op reacties
1 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
3 Personen die reageerden
Jean-Luc BostynJorisMarc Coelus Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Marc Coelus
Gast
Marc Coelus

Bart Somers is terug aan het zweven en niet de eerste maal…als het over grote projecten gaat zonder vooraf de kostprijs ervan te kennen of de financiële kater achteraf zoals de gedachte de olympische spelen naar Vlaanderen te brengen tijdens zijn zweef periode.
Laat de VRT maar op de huige site staan en renoveer het. Oude energie verslindende gebouwen kunnen energie vriendelijk gemaakt worden (zie az sint jan te brugge gebouwd in 1963? in gebruik 1974?). Het geraamte staat er al (1963?) nu nog een 2de huid aan de buitenkant en opfrissingswerken wat bij ieder gebouw met dienst jaren moet geburen. Een mooie grote hoge inkom tussen de 2 oude bestaande zou leuk en bevrijdend zijn dan nu die lange gangen. Brussel is van vlaamse oorsprong en de hoofdstad van Vlaanderen.
De vrt heeft het moeilijk zoals ook de private zenders, er zijn teveel radio en tv zenders zonder kwaliteit en waarde in de maatschappij een vermindering in het aantal radio en tv zenders en maatschappijen zou betere kwalitatieve programma’s opleveren met een rechtvaardig kostenplaatje. Afd “directe uitzendingen sport” zou beter een “publiek private omroep” zijn met rbtf en RTL lux om elkaar niet te doen zweten voor uitzendrechten wat ieder financieel ten goede komt voor hun eigen werking.

Joris
Gast
Joris

Jij hebt duidelijk niet door dat dit een archiefbericht is dat opnieuw werd gepubliceerd. Beetje jammer dat een site zo gevuld moet worden.

Meer in archieven, vrt
Nostalgische column Hans Knot – 106 (video)

Het is vandaag 17 januari… 1977 (audio)

2001: RVi start de ‘Grote Vernieuwing’ (audio)

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Het is vandaag 16 januari… 1976 (audio)

Sluiten