RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

2012: Worden VTM en VRT straks buren?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De VRT overweegt om naar Mechelen te verhuizen. Dat onthulde burgemeester Bart Somers (Open VLD) dinsdagavond. De Dijlestad zou een van de opties zijn, naast een verlengd verblijf aan de Reyerslaan en een verhuis naar Vilvoorde.

De Mechelse burgervader onthulde de verhuisplannen tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van zijn stad en van VOKA – Kamer van Koophandel Mechelen, in Congrescentrum Lamot. Somers zei enthousiast te zijn en riep alle Mechelaars op om over de partijgrenzen heen hun schouders onder deze verhuis te zetten.

Drie opties zouden nog open zijn: de renovatie van de huidige televisiegebouwen, een verhuis naar Vilvoorde en een verhuis naar Mechelen. Indien de Dijlestad inderdaad weerhouden wordt, dan zou de nieuwe vestiging achter het station komen. Dat wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd.

Volgens gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter, is een verhuis voorlopig niet aan de orde. Dat verklaarde ze in het Radio 1-nieuwsprogramma De Ochtend. Dat Vilvoorde en Mechelen al sterk aan het lobbyen zouden zijn om de publieke omroep binnen te halen, was haar onbekend. 

De Preter: “Daar heb ik in ieder geval nog niks van gemerkt. Voorlopig wordt in verband met de verouderde gebouwen enkel een kosten/baten analyse opgemaakt. Pas daarna wordt een beslissing genomen, verhuizen of renoveren.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Oud radiopresentator Terry Verbiest overleden

Terry Verbiest, een tijdlang journalist bij de toenmalige BRT en presentator van het programma 'Het Lees verder

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

Voor de vijfde keer organiseerde de publieke jongerenzender een zoektocht naar nieuw muzikaal talent in Lees verder

VRT-vakbonden willen staken op 31 mei

De syndicaten willen op die dag een stakingspost oprichten en verwachten acties tussen 10:00 en Lees verder

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Blad 1476: MNM, Fluister, Qmusic

• MNM en het geloof in de West-Vlaamse toekomst • Fluister: nieuwe abonnementsdienst voor audio Lees verder

Blad 1473: MNM, Interne Keuken, CrossMediaal

• MNM steunt studenten met De MNM Blokhut in Gent • Waarom de Vlaamse pers Lees verder

Klara en de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello – 1 (video)

Voor het eerst hechte samenwerking met Canvas Na de uitgestelde editie van 2020 en die Lees verder

De stress-tickets van Studio Brussel (video)

We hebben ze gemist, die festivals. Dat blijkt uit de ticketverkoop voor de komende live Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc Coelus
Marc Coelus
21 januari 2020 - 01:27 01:27

Bart Somers is terug aan het zweven en niet de eerste maal…als het over grote projecten gaat zonder vooraf de kostprijs ervan te kennen of de financiële kater achteraf zoals de gedachte de olympische spelen naar Vlaanderen te brengen tijdens zijn zweef periode.
Laat de VRT maar op de huige site staan en renoveer het. Oude energie verslindende gebouwen kunnen energie vriendelijk gemaakt worden (zie az sint jan te brugge gebouwd in 1963? in gebruik 1974?). Het geraamte staat er al (1963?) nu nog een 2de huid aan de buitenkant en opfrissingswerken wat bij ieder gebouw met dienst jaren moet geburen. Een mooie grote hoge inkom tussen de 2 oude bestaande zou leuk en bevrijdend zijn dan nu die lange gangen. Brussel is van vlaamse oorsprong en de hoofdstad van Vlaanderen.
De vrt heeft het moeilijk zoals ook de private zenders, er zijn teveel radio en tv zenders zonder kwaliteit en waarde in de maatschappij een vermindering in het aantal radio en tv zenders en maatschappijen zou betere kwalitatieve programma’s opleveren met een rechtvaardig kostenplaatje. Afd “directe uitzendingen sport” zou beter een “publiek private omroep” zijn met rbtf en RTL lux om elkaar niet te doen zweten voor uitzendrechten wat ieder financieel ten goede komt voor hun eigen werking.

Joris
Joris
23 januari 2020 - 09:43 09:43
Antwoord aan  Marc Coelus

Jij hebt duidelijk niet door dat dit een archiefbericht is dat opnieuw werd gepubliceerd. Beetje jammer dat een site zo gevuld moet worden.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x