fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

2009: M.i.G. reageert op zware boetes VRM

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft onlangs verschillende radiostations strenge boetes opgelegd voor het overtreden van de wetgeving. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten van radio M.i.G. uit Geraardsbergen.

“De controles kwamen er nadat onze technische ploeg had vastgesteld dat een aantal zenders zich niet aan hun vergunning hielden”, zegt M.i.G. voorzitter Luc Vander Putten. “M.i.G. is het verplicht aan zijn luisteraars, medewerkers en adverteerders om de kwalitatieve normen steeds hoog te houden. M.i.G. heeft professionaliteit steeds hoog in het vaandel gedragen, en dat willen we ook blijven doen de komende jaren.”

Club FM Gent en Radio Contact Kluisbergen kregen elk een boete van vijfhonderd euro. Beide zenders zonden met een te hoog vermogen uit, waardoor ze de uitzending van M.i.G. verstoorden. Ook Radio Data uit Geraardsbergen liep tegen de lamp. Naast het gebruik van een te hoog vermogen, werden verschillende inbreuken vastgesteld op het niet naleven van de zendvergunning. TOPradio kreeg een boete van duizend euro.

Radio Data is een relaisstation van het netwerk TOPradio. Dat wil zeggen dat ze het audiosignaal van de keten uit Gent overnemen en daartussen lokale reclame en berichten toevoegen. Radio Data legt zich niet neer bij de feiten en beschuldigt M.i.G. van jaloezie.

“We willen geen polemiek voeren over een zaak die zo duidelijk is als wat”, zegt commercieel verantwoordelijke Luc Bal van M.i.G. “De wetgeving is er om gevolgd te worden en iedereen die dit niet doet moet vooral in zijn eigen boezem kijken. Met een reportage op de regionale televisiezender TV OOST wou Radio Data, M.i.G. van alle kwaad ter wereld betichten. Toen echter bleek dat de reportage nog meer in hun nadeel speelde, beschuldigde Radio Data TV OOST van partijdigheid. Of hoe men soms het tegenovergestelde kan bereiken als men zelf een onjuiste persmededeling de wereld instuurt.”

“Voor M.i.G. verandert er niets. De inzet van alle vrijwilligers blijft behouden, om samen met een sterke technische ploeg, de meest beluisterde radio in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden te blijven. Samen met de lokale overheden en verenigingen blijft M.i.G. een spreekbuis voor de regio, één van de sterkste prioriteiten van M.i.G. Zowel via FM 104.9 als via radiomig.be blijven we voor kwalitatieve radio zorgen, aangevuld met het snelste nieuws uit de regio”, aldus nog Luc Bal.


TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Een tijd geleden werden alle middengolfzenders van de VRT uitgezet omdat er te weinig interesse voor
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Ugo, de man van de witte ballonnen Schrijven is leuk. Columns zijn daarbij het summun.
https://youtu.be/tiamaxYJwu0 Ugo De Clerck, eind jaren ’70 een van de pioniers die in Vlaanderen de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Twee FM-frequenties gereanimeerd in het zuiden van West-VlaanderenWhat's in a name? Zelfs als zeezenders 'radiopiraten'
SpitsFM, dat in de wijde omgeving van Opwijk via diverse frequenties te ontvangen is, draagt
Radiotrams zijn om naar te kijken, niet om naar te luisteren (zelfs niet binnenin)Nieuw (dat

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Dag op dag
2007: Geen Nostalgie meer in Vlaanderen?

2008: Inschrijven Q-Academy gestopt

1998: Radio 2 wordt een stuk ‘nationaler’

2008: Alain Claes ruilt MNM voor Q-group

2011: REC Voice Over: Jolien Roets (video)

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Sluiten