RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

2008: Radio Scorpio is voorlopig gered

U las de berichten in deze mediakrant en elders… Radio Scorpio uit Leuven, Vlaanderens eerste en oudste (vrije) lokale radio ontstaan in studentenmiddens, ‘moest aan de benefiet’ om een berg schulden uit het verleden weg te werken. Creatief als studenten kunnen zijn, werden diverse acties bedacht waarbij het voorlopige slotakkoord vorige zaterdag werd gespeeld.

Het totale saldo van alle acties uit de voorbije weken hebben mogelijk zesduizend euro opgebracht, minstens vijfduizend. Genoeg om deze studentenradio voor gered te verklaren. Om de vijftienduizend euro schulden, die vooral het gevolg zijn van de twee gedwongen verhuizingen in de voorbije jaren, weg te werken werden sedert begin mei de haast obligate fuiven en benefietoptredens georganiseerd. 

Striptekenaars Kim Duchateau en Bart Schoofs leverden origineel werk om te veilen via eBay. Ook andere waardevolle voorwerpen werden verkocht. Het ging daarbij onder andere om het meubilair van het Glazen Huis van waaruit Studio Brussel eind vorig jaar haar Music for Life-actie uitzond.

“Het voortbestaan van Scorpio is voorlopig niet meer in gevaar. Vanaf september worden er echter nieuwe acties op touw gezet. Er zijn nog heel wat groepen die gratis willen optreden en alle spullen zijn nog niet verkocht via eBay.

Radio Scorpio zendt geen reclame uit en werkt uitsluitend met vrijwilligers.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx