fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

2008: Limburgse lokale radio’s gaan samenwerken

In Limburg zijn nog slechts een vijftiental échte lokale radiostations actief. Het soort zenders dat slechts één frequentie heeft en vanuit de provincie zelf opereert. 

Een drietal jaar geleden vatten Gilbert Ignoul (foto bovenaan) van Radio Lorali uit Lummen en Michel Vanderfeesten van FM Goud uit Hechtel-Eksel reeds het plan op om met al deze omroepen rond de tafel te gaan zitten om te proberen tot een samenwerking te komen. Dinsdag jongstleden was het uiteindelijk zover. Zeven radio-eigenaars en/of -vertegenwoordigers waren op de afspraak.

Deze eerste ontmoeting, zonder vooraf afgesproken agendapunten, vond plaats in Lummen. Het was dan ook vooral de bedoeling om nader kennis met elkaar te maken. Tussen pot en pint werd er de hele avond enkel over radio gepraat. Bleek dat iedereen vaak hetzelfde doet, zonder het van elkaar te weten. Niet zelden hebben ze ook dezelfde problemen en kopzorgen.

Er werd veel verteld, af en toe een beetje gedebatteerd, alles in een gemoedelijke sfeer. Verschillende visies werden verkondigd, waarde-oordelen niet uitgesproken. Het was uiteraard ook de bedoeling om ideeën uit te wisselen. Her en der werden afspraken gemaakt om bij elkaar op bezoek te gaan.

Gilbert Ignoul: “Het is de bedoeling om in de toekomst vaker af te spreken. De eerstvolgende vergadering zou zelfs al binnen de twee maanden plaatsvinden. Vanaf dan is het ook de bedoeling om met concrete agendapunten te werken. Er wordt gedacht aan een overkoepelende organisatie, met een bestuur die de nog onafhankelijke radio’s kan groeperen, hun belangen kan verdedigen en hen naar buiten toe kan vertegenwoordigen. Lokale radio’s hebben het anno 2008 immers niet makkelijk om het hoofd boven water te houden.”

Michel Vanderfeesten: “Laten we van ons eiland afkomen en leren van elkaars expertise. We hebben allemaal onze problemen en het is heel verrijkend om te horen hoe radio X of radio Y zoiets aanpakt. Een aantal radiostations was moeilijk te bereiken. We hebben concrete afspraken gemaakt onder elkaar om ook die bij het project te betrekken. Het zou fantastisch zijn als het ons zou lukken om bij de volgende vergadering van alle vijftien radiostations verantwoordelijken op de afspraak te hebben. De wil en de gedrevenheid om er samen iets van te maken, is er alvast bij zij die op deze eerste samenkomst aanwezig waren.”


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Clubfm ruilde Lochristi voor Zele

Wie sinds deze week in de regio Beervelde/Lochristi Clubfm probeert te ontvangen op 106.6 FM, Lees verder

Het radiodagboek van 6 juni – 158 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

M fm ‘Corona Top 100’ ondersteunt sociale doelen

Zaterdag 30 mei is een verrassende muziek- en radiotopdag geworden door een prima samenwerking tussen Lees verder

UK: uitbreiding Hits Radio en Greatest Hits Radio

Bauer Media gaat in Groot Brittannië zo’n vijftig radiostations die vorig jaar gekocht werden omdopen Lees verder

Het radiodagboek van 4 juni – 156 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

De 24 uur van Benelux

Radio Benelux uit het Limburgse Paal-Beringen brengt een ode aan de zorg door een etmaal lang Lees verder

Het radiodagboek van 3 juni – 155 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Lokale radiostations krijgen financiële hulp

Half miljoen euro voorzien voor o.a. 126 lokale Vlaamse radiozenders Goed nieuws voor de lokale Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, lokale radio
Het radiodagboek van 20 november -323 (video)

Het is vandaag 19 november… 2001 (audio)

2011: Radio luisteren doet muziek ‘kopen’

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

2009: MENT – tv met hoog radiogehalte (video)

2004: Radio 936 naar hoorzitting VCM

Sluiten