RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

2008: Limburgse lokale radio’s gaan samenwerken

In Limburg zijn nog slechts een vijftiental échte lokale radiostations actief. Het soort zenders dat slechts één frequentie heeft en vanuit de provincie zelf opereert. 

Een drietal jaar geleden vatten Gilbert Ignoul (foto bovenaan) van Radio Lorali uit Lummen en Michel Vanderfeesten van FM Goud uit Hechtel-Eksel reeds het plan op om met al deze omroepen rond de tafel te gaan zitten om te proberen tot een samenwerking te komen. Dinsdag jongstleden was het uiteindelijk zover. Zeven radio-eigenaars en/of -vertegenwoordigers waren op de afspraak.

Deze eerste ontmoeting, zonder vooraf afgesproken agendapunten, vond plaats in Lummen. Het was dan ook vooral de bedoeling om nader kennis met elkaar te maken. Tussen pot en pint werd er de hele avond enkel over radio gepraat. Bleek dat iedereen vaak hetzelfde doet, zonder het van elkaar te weten. Niet zelden hebben ze ook dezelfde problemen en kopzorgen.

Er werd veel verteld, af en toe een beetje gedebatteerd, alles in een gemoedelijke sfeer. Verschillende visies werden verkondigd, waarde-oordelen niet uitgesproken. Het was uiteraard ook de bedoeling om ideeën uit te wisselen. Her en der werden afspraken gemaakt om bij elkaar op bezoek te gaan.

Gilbert Ignoul: “Het is de bedoeling om in de toekomst vaker af te spreken. De eerstvolgende vergadering zou zelfs al binnen de twee maanden plaatsvinden. Vanaf dan is het ook de bedoeling om met concrete agendapunten te werken. Er wordt gedacht aan een overkoepelende organisatie, met een bestuur die de nog onafhankelijke radio’s kan groeperen, hun belangen kan verdedigen en hen naar buiten toe kan vertegenwoordigen. Lokale radio’s hebben het anno 2008 immers niet makkelijk om het hoofd boven water te houden.”

Michel Vanderfeesten: “Laten we van ons eiland afkomen en leren van elkaars expertise. We hebben allemaal onze problemen en het is heel verrijkend om te horen hoe radio X of radio Y zoiets aanpakt. Een aantal radiostations was moeilijk te bereiken. We hebben concrete afspraken gemaakt onder elkaar om ook die bij het project te betrekken. Het zou fantastisch zijn als het ons zou lukken om bij de volgende vergadering van alle vijftien radiostations verantwoordelijken op de afspraak te hebben. De wil en de gedrevenheid om er samen iets van te maken, is er alvast bij zij die op deze eerste samenkomst aanwezig waren.”


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx