RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

2007: Radio 77 wacht nieuwe erkenningsronde af

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eind september zal bekend zijn of Radio 77 uit Sint-Niklaas haar uitzendingen kan hervatten. Het lokale radiostation dat van 1982 tot en met mei 2004 onafgebroken radio-uitzendingen verzorgde voor de lokaliteit Sint-Niklaas, moest in mei 2004 naar aanleiding van het nieuwe Vlaamse frequentieplan verplicht de ether verlaten.

Radio 77 liet het daar niet bij en stapte naar de Raad van State om de erkenningen van de erkende Sint-Niklase lokale radio’s aan te vechten. Dit was de enige wettelijke beroepsmogelijkheid.

Radio 77 werd in het gelijk gesteld want in februari 2006 vernietigde de Raad van State de erkenning van een andere omroep omdat die niet bleek te voldoen aan de door de Vlaamse Overheid gestelde erkenningsvoorwaarden. Sinds februari 2006 is de frequentie 106.8 MHz in Sint-Niklaas bijgevolg ongebruikt.

Minister van Media, Geert Bourgeois schreef in mei van dit jaar een nieuwe erkenningsronde uit voor deze frequentie, die is momenteel lopende. Acht ontvankelijk bevonden kandidaturen, waaronder de aanvraag van VZW 77, werden bij de Vlaamse Regulator voor de Media ingediend.

Opvallend is dat van de andere kandidaten, die in 2003 een aanvraag indienden, geen enkele meer meedingt. De zeven andere VZW’s die momenteel wel meedoen zijn allemaal nieuwe initiatieven die voorheen nooit FM uitzendingen hebben verzorgd. Zes ervan werden ter gelegenheid van deze ronde opgericht.

Radio 77 zegt daarom in een mededeling aan onze redactie, te betreuren dat er niet naar een nieuwe besluitvorming werd overgegaan op basis van de bestaande aanvragen van 2003. Toen werd Radio 77 immers de dupe van een door de Vlaamse Overheid gemaakte fout.

Voor de erkenningsronde die momenteel aan de gang is, diende VZW 77 opnieuw een erkenninsgsaanvraag in. Factoren als programma-aanbod en band met de lokale gemeenschap van Sint-Niklaas spelen hierbij een grote rol.

Het bestuur van Radio 77 hoopt dat de Vlaamse Overheid binnenkort de fout, die toenmalig Mediaminister Marino Keulen, bijna vier jaar geleden maakte, zal rechtzetten en VZW 77 de kans zal bieden haar radio-uitzendingen te hervatten.

TB


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1651: LRL, Dikke Delvaux en een gelede radiospot (audio & video)

• LRL brengt eigen lokale tv-kerstshow • De Dikke Delvaux nu in boekvorm • Een Lees verder

Minister Dalle gaat doorstart PROS geven

Vanaf 1 januari is het lokale station te beluisteren op 88.8 MHz (met testuitzendingen).

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Radio Gompel is helemaal herboren

"Het was een woelige zee waar we doorheen moesten, maar sinds september bevinden wij ons Lees verder

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, de grensgemeente waar een niet-inwoner kop Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx