RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

2007: Johan Roggen laat ze reeds 30 jaar vliegen

Zondag 1 april begint Johan Roggen om 07.55 uur bij Radio 1 aan z’n dertigste seizoen ‘Inlichtingen voor duivenliefhebbers’. Sinds het voorjaar van 2004 zijn deze berichten te beluisteren via de kanalen van Sporzaradio. 927 kHz (middengolf), DAB en internet.

Elke uitzending, even voor het hele uur, start nog steeds met het stilaan legendarisch geworden kenwijsje ‘Ik zie zo gère m’n duivenkot’ van Bobbejaan Schoepen. In 1929 ging rond Pasen het eerste informatiebulletin de lucht in. De berichten waren toen deels in het Nederlands, deels in het Frans.

Johan Roggen begon z’n radiocarrière op 9 februari 1973 bij de toenmalige BRT 1 op het Flageyplein. Nauwelijks vier jaar later schakelde de gewezen hoofdregisseur Gaby Moortgat, zélf dertig jaar lang de gouden stem achter de Inlichtingen, Johan in als z’n vervanger samen met de inmiddels overleden Wim De Lathouwer. Zowat vijftien jaar geleden nam Roggen de informatieverwerking en de presentatie helemaal in eigen handen.

Inlichtingen voor duivenliefhebbers is er van begin april tot medio oktober, op zaterdag, zondag en feestdagen, inclusief de uitgestelde lossingen.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx