fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

2006: Zinnetje op radio wordt ‘exclusief interview’

Het weekblad Story beweert deze week dat het een exclusieve reportage brengt over de nieuwe liefde van acteur Jo De Meyere (fotocredits: VRT). Hij zou voor het eerst, na het overlijden van zijn echtgenote, een interview hebben gegeven. De gevierde acteur uit onder meer ‘Flikken’, heeft echter nooit met een journalist van het tijdschrift gesproken.

Het overlijden van de echtgenote van Jo De Meyere, drie jaar geleden, was een groot persoonlijk drama voor de acteur. Hij wilde zijn rouwproces dan ook hoogst persoonlijk beleven, met zichzelf en zijn naaste omgeving, zonder dat de buitenwereld mee deelde in zijn verdriet. “En dat is nog altijd zo”, vertelt Jo. 

“Deze week nog hebben Humo en Dag Allemaal voor de zoveelste keer gebeld om een groot interview over mijn privé-leven aan te vragen. Ik heb dat consequent geweigerd. Ik ben er nog altijd niet aan toe om over mijn rouw of over mijn nieuwe leven te praten in het openbaar.”

Toch covert Story deze week dat ze een exclusieve reportage hebben over de nieuwe liefde van Jo De Meyere, en dat hij voor het eerst na het overlijden van zijn echtgenote een interview weggeeft. “Wat zegt ge? Is dat waar?”, reageert Jo wanneer in Het Nieuwsblad. “Ik heb één keer in een radioprogramma van Radio 2, in één zin, verteld dat ik eindelijk het einde van mijn rouwperiode voel aankomen”.

“Op ‘Flikkendag’ heb ik één keer in één zin aan een mij onbekende journalist geantwoord dat ik inderdaad een nieuwe vriendschap heb. Maar die vriendschap is pril en persoonlijk, een mens moet daar allemaal niet over babbelen in de pers, hé. En wat er nu gebeurt, met reportages en interviews… dat heb ik niet langer onder controle”.

“In Het Laatste Nieuws en in Story verschijnen plots ‘exclusieve’ interviews op basis van één antwoord in een radioprogramma… Het is een wondere wereld. Maar noteer en geef het door: Jo De Meyere is niet zinnens een interview te geven over zijn privé leven. Laat ons praten over Flikken en over mijn tv- en theaterwerk. Dat graag. Maar géén privé!”


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
FM Goud kreeg militaire onderscheiding De Persgroep breidde uit en kreeg nieuwe naamMi Amigo Radio
Zo maar wat... Toen ik op zoek ging naar oude Eurovisie Songfestival liedjes om in
We schreven het alweer een poosje geleden. En zie daar... wederom blijkt dat 'waar rook
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Radio Minerva bijna klaar voor de digitale overstapJournalistieke ambities? Belgodyssee gaat weer van startExtra Gold
Radio blijft in Europa het op twee na meest gebruikte medium. Maar radio blijft voor
Een week geleden werd officieel bekendgemaakt dat Geert Schalck (foto bovenaan) de nieuwe hoofdredacteur is
Het Radioblad houdt ermee op. Leve het 'Blad' en uiteraard leve Caroline!Eén van de bekendste

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Dag op dag
2009: 14 keer ‘fuck’ is teveel (video)
2009: Zoe fm maakt start van Zoe TV mogelijk
2012: Webradio’s boeken nauwelijks vooruitgang
2008: Donna’s David wil naar StuBru
2003: Worden de ‘kleine’ zenders geslachtofferd?
2009: Simim haalt Radio Magdalena ‘uit de lucht’
Sluiten