fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag als programmadirecteur van Talpa Service III, de holdingmaatschappij van onder meer 4FM. Na een lange carrière bij de publieke omroep verkaste Geenen eind 2000 naar Vilvoorde. Als programmadirecteur zorgde hij mee voor de start van Qmusic. Daarna stapte hij over naar de televisie (samen met Jan Verheyen), waar hij programmadirecteur en antenne-manager was.

Bert Geenen (53) begon zijn beroepsloopbaan als leerkracht in het secundair onderwijs. Tegelijkertijd werkte hij al als freelancer voor de openbare omroep, de toenmalige BRT: als reporter en muzieksamensteller. Later als presentator van de programma’s ‘Neem je tijd’, ‘Tot uw dienst’ en vele uitzendingen in samenwerking met de sportredactie (allen voor Radio 1). 

Gedaan met school!

In 1981 trok hij de schoolpoort definitief achter zich dicht en koos volledig voor de radio. Drie jaar later werd Bert Geenen presentator en producer bij de jongerenzender Studio Brussel. Hij nam er zeven jaar het ochtendblok voor zijn rekening, startte er met ‘De Sportbrunch’ en ‘De Tijdloze 100’ en integreerde ‘Het Museum’ in het programma ‘Geenen Tijd’. Van juli 1996 tot november 2000 was Bert Geenen nethoofd van Radio Donna. 

Toen stapte hij over naar de Vlaamse Media Maatschappij, waar hij als programmadirecteur radio onder meer de start van het eerste landelijke commerciële radiostation in Vlaanderen, Qmusic, begeleidde. De voorbije drie jaar was Bert Geenen achtereenvolgens programmadirecteur en antenne-manager van VTM. Nu keert hij dus terug naar zijn eerste grote liefde, de radio. 

Vriendschappelijk uit elkaar

Bert Geenen: “Dat mag je wel zeggen, ja. Ik ben eigenlijk altijd met radio bezig geweest. Drie jaar geleden zette ik mijn eerste stappen bij de televisie en ik ontdekte daar een heel andere wereld. Heel boeiend, maar ook heel anders. Ik heb het heel graag gedaan, ik heb er mij met hart en ziel voor ingezet, maar de radio zat altijd over mijn schouder mee te kijken. Daarom ben ik ook blij dat Talpa mij nu deze kans geeft. Ik heb bijna zes jaar bij de Vlaamse Media Maatschappij gewerkt, met mijn volle zin. Ik heb daar nooit problemen gekend en nu onze wegen scheiden, hebben we alles op een vriendschappelijke manier geregeld. Dat vind ik heel belangrijk”. 

Marc Nanning, Algemeen Directeur van Talpa Service III. “Wij zijn erg gelukkig met de komst van Bert Geenen. Na het vertrek van Erik de Zwart was er voor onze buitenlandse radio-activiteiten dringend behoefte aan een radiomaker met een sterke inhoudelijke kennis van het vak. Dat Bert daar de juiste man voor is, is gezien zijn enorme ervaring als presentator en programmadirecteur geen discussie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Bart Brusseleers, samen met Bert Geenen de al eerder ingezette groei van 4FM succesvol verder zullen uitbouwen”. 

De roep van het hart

Peter Quaghebeur, directeur-generaal van de VMMa, begrijpt de keuze van Bert Geenen: “Bert is een echte radioman. Met zijn capaciteiten kon hij het ook waarmaken bij de televisie, maar toch voelde je altijd dat zijn hart bij de radio lag. En we weten allemaal; als het er echt op aankomt moet je de roep van je hart volgen. Voor ons blijft Bert een zeer gedreven en professionele vakman met een zeer warm hart voor alle medewerkers.”

VMMa laat niet na te benadrukken dat de overstap van Bert Geenen naar Talpa niet een eerste stap is in een mogelijke overname van 4FM door de Vlaamse Media Maatschappij. (Die overname is wettelijk perfect mogelijk). Geenen wordt wel mede verantwoordelijk voor Radio 100 in Denemarken, Radio 538, Juize FM en Radio 10 Gold in Nederland, plus Radio Digitaal en 4 FM in Vlaanderen. 

° Fotocredits: Medialaan


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De Israëlisch-Amerikaanse startup AudioBurst lanceert als eerste een zoekmachine die de inhoud van radio en
Discogs app: nieuwe update Tipje om het weekend goed te beginnen. Een ‘must have’ voor
 De BBC heeft besloten om 32 FM-frequenties van Radio 3 over te hevelen naar Radio
In dit Vinylmoment denk ik terug aan de wondere werelden van de techniek, en wel

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Dag op dag
2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

2008: Limburgse radio in handen van jongeren

2004: Belga Audio News met 4FM en Qmusic

2008: Antwerpen jaagt schotelbezitters het dak… af

2012: Nederland heeft last van (te)veel ‘piraten’

2007: Anderlecht voert ‘kijk- en luistergeld’ in

Sluiten