RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

2005: VRT Radio start download- en podcastproject

Het internet is een belangrijk platform voor de digitale radio-uitzendingen van de VRT. Digitale uitzendingen openen een waaier van nieuwe mogelijkheden die de radiobeleving rijker en intenser kunnen maken. Het betekent meer, betere en interessantere radio.

VRT Radio kan je al meer dan zeven jaar beluisteren via het internet. In oktober 1997 startte de publieke omroep met het aanbieden van radionieuwsbulletins via zijn website. In 2001 volgden de volledige radionetten online.

In november 2004 lanceerde de VRT zijn eigen radiospeler. Sindsdien zijn alle uitgezonden programma’s on demand te beluisteren. Ook de digitale netten Klara continuo, Donna hitbits en nieuws+ werden toegevoegd. De VRT-radiospeler is een erg succesvol: in mei werd hij door 313.000 verschillende luisteraars gebruikt.

Radio luisteren via het internet wordt steeds populairder, onder meer omdat je programma’s kan beluisteren wanneer je dat zelf wilt. Gebruiksgemak is hierin het centrale begrip. De VRT gaat nu een stap verder en start een proefproject waarbij de luisteraar programma’s kan downloaden of zich kan abonneren op een podcast. Nadien kan je de uitzendingen beluisteren wanneer je wilt, maar ook waar je wilt, bijvoorbeeld op een mp3-speler of op een computer zonder dat er een internetverbinding nodig is.

De proef start nog deze maand en loopt tot het einde van het jaar. In een eerste fase worden vier radioprogramma’s ter beschikking gesteld als download en als podcast: De bende van Marconi (Radio 1), Peper en zout (Radio 2), De geluidsfabriek (Klara), De afrekening (Studio Brussel). (AS)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx