fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

2005: Retro-interview met Wim Oosterlinck (audio)

Met een regelmaat gelijk aan die van het onvoorspelbare lenteweer, halen we uit ons immense archief een audio-interview. Op 29 januari 2005 mocht ene Wim Oosterlinck voor de microfoon van Serge Hadermann een pleidooi houden. Ruim dertien jaar later spelen beide heren opnieuw de hoofdrol. Alle goede dingen komen immers terug. Omdat het allemaal nogal lang geleden is, frissen we de geheugens eerst even op met onderstaand stukje proza. Dat moet volstaan om één en ander weer in herinnering te brengen.

Een babbel met een verhaal achter de sterren

Het duurde even voor we hem te pakken kregen. Al lag dit eerder aan ons, dan aan hem. En aan het feit dat Studio Brussel nu eenmaal op een plek zit waar we niet graag komen. Het VRT-gebouw is OK, maar de bereikbaarheid van de hoofdstad is dat veel minder. Een half dozijn telefoontjes verder was de kogel dan toch nog door de kerk geraakt. Interviewer Serge Hadermann zou vertrekken uit Antwerpen, ‘regisseur/fotograaf’ met dienst JL Bostyn, vanuit het onbekende Geluwe. Plaats van ontmoeting, de parking van Reyerslaan 52.

Wim Oosterlinck (links) en Serge Hadermann (rechts). Foto: Archief RadioVisie

Het lot was de heren gunstig gezind, beter dan het scenario had kunnen voorzien kwamen ze quasi gelijktijdig aan met in hun kielzog niemand minder dan Witse! Iedereen was blijkbaar veel te vroeg, wat hen als gestrande reizigers samenbracht voor een spontane en langere babbel bij een kop koffie in de gewaardeerde VRT-kantine. Een half uur later wees de klok het afgesproken uur aan met de juiste praatgast. Dag Hubert Damen! Hallo Wim Oosterlinck.

De voorbije jaren zijn Studio Brussel en Wim Oosterlinck zo’n beetje synoniem van elkaar geworden. De Gentenaar trekt de ochtend van de zender op gang, waarna veel luisteraars blijven hangen. Het eerste programma van de dag wordt terecht het belangrijkste en moeilijkste genoemd. Scoor het, dan zit je gebeiteld als presentator en als radiostation. Tenminste qua populariteit. 

Wim O. droeg dan ook in niet geringe mate bij aan de schitterende resultaten van StuBru tijdens de Radiovisie Awards van 2003. De zender kreeg meer dan één enkele trofee toebedeeld. Brons voor ‘Beste radioprogramma van het jaar’, zilver voor de ‘RadioPersoonlijkheid’ en warempel ook nog een gouden plak voor het ‘Beste Programma-item’. 

Tweeëndertig jaar eerder stond het trouwens al in de sterren geschreven dat ‘onze’ Wim daar aan zou bijdragen. De geboortedatum van 22 april 1973 schept duidelijkheid: ‘Dit Stier-kind is een mensje met natuurlijke uitstraling. Het zal waarschijnlijk fysiek zijn ingesteld en de behoefte voelen om zijn omgeving te kunnen betasten. Het zal belangrijk voor dit kind zijn dat de dingen om hem heen concreet en duidelijk zijn. Waarschijnlijk zal het Stier-kind gevoelig zijn voor ambachtelijke zaken en interesse tonen voor ‘schone’ zaken. Het kan daarom leuk zijn om het te stimuleren tot creatieve activiteiten’. En zo geschiedde! 


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Classics 1000 van Radio 1 zit er weer op en sommige vaststellingen zijn al
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Eén van de mooiste Vlaamse radiostemmen Lieve De Maeyer (37) heeft voorgoed de frequenties van
Overal in Europa stijgen de budgetten voor radio-reclame Pasen is vooral een radiofeest bij Klara (en
Ook televisie én radio Het internet vereist steeds meer dat bestaande wetten aangepast worden aan
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
TOPradio is op zoek naar medewerkers 'Foute Vrijdag' enkel in Nederland op Goede VrijdagDe 'Zwaarste

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2004: Retro-interview Nathalie Delporte
Zeven mannen van de RTT
2007: Retro-interview met Johan Henneman
Onbedoelde ‘Week van het geluid’ (video)
Als het lente wordt kriebelt het bij de radio (audio)
2004: Retro-interview met Werner Michiels
Sluiten