fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

2005: 94 Extra Gold naar Koksijde (audio)

Per 1 september aanstaande maakt het West-Vlaamse oliesstation 94 Extra Gold gebruik van gloednieuwe studio’s. Daarvoor wordt de huidige stek in Torhout verlaten om de activiteiten verder te zetten vanuit Koksijde.

De nieuwe ankerplaats is het danscafé Escado, in een vroeger leven bekend als het Radio Mango café. Deze fysieke verhuis is een gevolg van de latente onenigheid tussen de vzw Nieuwsradio die de licentie van 94 Extra Gold in handen heeft en uitbater On Air Support die instond voor de programmatie. “Ik wil niet in detail treden”, zegt VZW-voorzitter Noël Cordier, “maar op een bepaald moment heeft de beheerraad beslist dat er een einde moest komen aan de samenwerking met On Air Support om Extra Gold maximale overlevingskansen te geven”. 

Het radiostation zal daarom vanaf 1 september uitgebaat worden door een groep rond medewerker en investeerder Will de Jong. De man is ook eigenaar van de Escado. De basisformule, oldies, zal behouden blijven. Enkel de verhouding zal enigszins wijzigen. Iets minder hele ouwe nummers ten voordele van iets jonger. “Het Nederlandse Radio 10 Gold format”, verduidelijkt De Jong.

De hoofdstudio in Torhout, die nu verlaten wordt.

Extra Gold studio Koksijde

De muziekdatabase werd fors uitgebreid. Uit de duizenden nummers worden wekelijks achthonderd songs in rotatie gezet. Daarvan worden er iedere week een heel pak vervangen. De hele specifieke programma’s die de avonden van Extra Gold tot op heden kenmerkten (o.a. Country Round Up), vervallen in het nieuwe schema. Studiomaster in Koksijde is Ton Bakker. In een eerste fase, tot oktober, wordt er enkel non stop muziek uitgezonden. “We willen rustig de tijd nemen om te bouwen aan een nieuwe ploeg”, klinkt het.

Het meest recente jinglepakket, nauwelijks enkele weken in gebruik en geproduceerd door Pors in Nederland, werd voor de doorstart van 1 september opnieuw gemixt door Breakout, het bedrijf van Michel Orthier (o.a. TOPradio). De studio’s in Koksijde werden gebouwd door Tom Callebaut. (Onderaan dit bericht kan u luisteren naar een jingle). 

“Vooral ook omdat we noodgedwongen de tering naar de nering moeten zetten”, voegt  Will de Jong er aan toe. “94 Extra Gold is in wezen een commercieel bedrijf. Er moet dus eerst verdiend worden, pas daarna kunnen we weer verder kijken. Om het kostenplaatje rond te krijgen, is 94 Extra Gold dit keer in zee gegaan met de uitgever van het West-Vlaamse huis-aan-huis-blad ‘Effect’. Hun verkopers (dertien man), nemen het oldiesstation mee in de reclameverkoop. Na de non stop inloopfase komen er onder andere live programma’s, rechtstreeks vanuit het danscafé (op zaterdagavond)”. 

De watertoren in Koolskamp, met de antenne van Extra Gold

Per 1 september is ook het Belga Audionieuws terug. “Informatie en zeker regionaal nieuws is van vitaal belang voor dit soort radiostations”, zegt Will de Jong. Daarom doet men straks ook beroep op de diensten van Chris Van Opstal (Radio Diest). Drie keer per dag staat zijn team in voor een West-Vlaams nieuwsbulletin. Telkens te horen op het halve uur in de ochtend, de middag en de avondspits. Dat regionale nieuws zal ook terug te vinden zijn op de website. Die wordt op termijn totaal anders qua inhoud. Per 1 september valt de webstream weg. 

Aanstaande donderdag wordt de nieuwe straalverbinding, net zoals de rest van het hoogfrequentgedeelte een realisatie van Noël D’Hondt,  aangezet. Nieuwe afstand studio – zender is liefst 48 kilometer. De huidige verbinding die de studio in Torhout verbindt met de antennes op de watertoren in Koolskamp (foto) wordt gelijktijdig uitgeschakeld. 94 Extra Gold kan hierdoor heel even uit de lucht zijn. Daarna hoopt het nieuwe team zijn definitieve elan te vinden. 


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Als alles volgens timing blijft verlopen krijgt Vlaanderen ten laatste begin 2004 naast landelijke en
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Iedereen houdt van PAMS! Oud RadioVisie-columnist en stripliefhebber Martin Hofman attendeerde mij een poos geleden
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Uitkijken voor vrouwen die op zoek zijn naar... een straatnaam Nu ook een zwarte panter
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Dag op dag
2008: Limburgse Hit FM trekt westwaarts

2008: Belgisch leger start FM-zender in Congo

2008: Nederlandstalige zenders werken samen

2006: Digitale media via ether in opmars

2005: Gust De Coster bij Be One

2011: Denise is een ‘intelligente’ dj (video)

Sluiten