RadioVisie

  • .
    .

2004: VRT start eigen internetradiospeler

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De VRT Radio verzorgt al ruim zeven jaar uitzendingen via het Internet. In oktober 1997 startte de publieke omroep met het aanbieden van radionieuwsbulletins via haar website. Sinds 2001 zijn de zes radionetten van VRT Radio online te beluisteren.

Het internet is, tesamen met DAB (Digital Audio Broadcasting) en DVB (Digital Video Broadcasting) een belangrijk platform voor de digitale radio-uitzendingen van de omroep. Digitale uitzendingen openen een waaier nieuwe mogelijkheden die de radiobeleving rijker en intenser kunnen maken. Het betekent meer, betere en interessantere radio.

VRT zegt dat uit onderzoek blijkt dat het publiek graag en vaak naar de radio luistert via het Internet en dat het veel belang hecht aan actuele informatie over de programma’s en de muziek. Om beter tegemoet te komen aan de verwachtingen en toekomstige behoeften van de luisteraars lanceert de publieke omroep daarom op 2 november de eerste versie van een eigen radiospeler. Daarmee kun je luisteren naar Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en RVi, maar ook naar de exclusieve digitale radiokanalen Sporza, nieuws+, Klara continuo en Donna hitbits.

De radiospeler toont een tekstje met de actuele programma-inhoud en geeft de titel en uitvoerder van de plaat die je nu en straks te horen krijgt. Ook het tijdsonafhankelijke aanbod werd uitgebreid. Tot nu toe werd slechts een selectie van programma’s aangeboden, maar met de radiospeler kunnen alle programma’s die tussen 06.00 en 23.00 uitgezonden worden ‘on-demand’ beluisterd worden tot aan de volgende uitzending.

Bijna onmiddellijk na de uitzending zijn de programma’s al beschikbaar in de radiospeler. De tijdsduur van een uitzending is steeds aangegeven en vooruit- en terugspoelen is zeer gemakkelijk. In functie van de internetverbinding kan men kiezen voor een lage, middelmatige of hoge geluidskwaliteit. Op die manier worden zowel luisteraars met tragere inbelverbindingen als luisteraars met snelle breedbandaansluitingen bediend.

De radiospeler heeft ook een aantal extra functionaliteiten en verrijkingen. De luisteraar kan zelf de vormgeving kiezen en het formaat aanpassen. – Deze radiospeler is de basis voor toekomstige vormen van verder gevorderde vormen van verrijking en van interactiviteit -, stelt VRT. Er werd ook gedacht aan de ondersteuning van de gebruikers. Een uitgebreide helpomgeving werd opgezet om luisteraars die problemen ondervinden met internetradio of met de radiospeler te helpen.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio2 viert eindejaar in Roeselare

Vanaf zaterdag 10 december zit Radio2 elke dag live op de Grote Markt in Roeselare, Lees verder

Blad 1639: Anja Daems, Soniq Awards, Mijn DNA Achterna (audio)

• Anja Daems vervangt Peter Verhulst op Radio2 • Op zoek naar de beste audioreclame Lees verder

Radio2-stemmen gaan praten op BeneBene

Voortaan houden Cathérine Vandoorne, Christel Van Dyck, Herbert Verhaeghe en Peter Verhulst de luisteraars elke Lees verder

Klara Top 100: Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt terug op 1

De 87-jarige Est Arvo Pärt geldt als een van de belangrijkste hedendaagse componisten.

Blad 1638: Radio 1, Emitel, Spotify

• Radio 1-podcast: een duik in de pleegzorg • Oekraïne: opnieuw radio in Cherson dankzij Lees verder

Coldplay op 1 in de MNM1000 met ‘Viva La Vida’

In totaal haalde dit nummer al drie keer goud in de lijst, voor het eerst Lees verder

Radio2 zocht en vond ‘FC Wéldoeners’

Niels Destadsbader vroeg de voorbije weken aan de luisteraars van de familiezender wie de strafste Lees verder

Blad 1631: Radio Kamiel, Radio 1, Tipik (audio)

• Ook Radio Kamiel is er aan begonnen • Radio 1 sessies maken comeback • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx