fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

2004: De Radio Poll-uitslagen van Humo (video)

Zowat twee generaties geleden was Humo een ‘verboden’ boekje bij ons op het college. De clerus had het blad in de ban geslagen omdat het te links, te liberaal en te ‘van alles was’. Ook het ‘onwelvoegelijke’ taalgebruik werd gehekeld. Uiteraard lazen we Humo toch. Bij kapper Lowietje. Daar lag het boekske gewoon op tafel. Het hoeft geen betoog dat ons haar nooit uit de toon viel in het college. Het was, zoals het in de reglementen stond, militair kort...

De postzegel van Lowietje 

Humo bestaat nog altijd, meer nog… een gouden traditie is nooit meer stopgezet sinds die bewogen jaren zestig; de jaarlijkse Pop Poll. Intussen kopen we Humo natuurlijk allang zelf en heeft niemand daar nog kritiek op. Bovendien kunnen we nu allemaal onze eigen vragenlijst invullen. Veertig jaar geleden moesten we eerst een democratische stemming organiseren in het kapsalon van Lowietje waarna hij die het mooist kon schrijven de gecumuleerde resultaten mocht invullen en opsturen naar de Livornostraat 97 in Brussel. Lowietje zorgde voor de enveloppe en betaalde zelfs de postzegel. 

De onderlinge verhoudingen

Vandaag staan de Pop Poll resultaten van 2003 in Humo (nummer 3316). Liefst 10.119 personen namen deel. Gisterenavond was er in het Antwerps Sportpaleis Humo’s Pop Poll De Luxe. De winnaars in de diverse categorieën kregen uit de handen van oud-hoofdredacteur Guy Mortier prijzen en trofeeën. Man, lul en actrice van het jaar laten we aan ons voorbij gaan, wij richten onze aandacht op de ‘afdeling’ radio. We houden het bij een overzicht van de top 3. Tussen haakjes plaatsen we het aantal voorkeurstemen omdat dit soort verhoudingen meer zegt dan een plaats. 

Roos alweer aan het feest 

Roos van Acker (1419) werd door de Humo-lezers gekozen als bekwaamste radiofiguur. Plekje 2 werd ingenomen door Wim Oosterlinck (1175). De bronzen plak was voor Friedl’ Lesage (729). Naast winnaars zijn er uiteraard ook verliezers en die krijgen van Humo het etiket ‘Ergerlijkste radiofiguur’ opgekleefd. Leen Demaré (foto bovenaan) staat er op kop (2362), op verre afstand gevolgd door Michel Follet (567) en Sven Ornelis (489).

Daar zijn de commerciëlen 

Waarna we bij ‘radio’ en ‘programma’s uitkomen. Het beste radiostation is en blijft Studio Brussel (5038), gevolgd door Radio 1 (1673) en Donna (928). Qmusic (337) belandt op een bemoedigende vierde plaats, terwijl 4FM (218) eervol zesde werd. Eén lokale, Radio Scorpio (59) weet de negende plek te bemachtigen, terwijl Contact (15) nog net de top 10 haalt. ‘Jongens & Wetenschap (Radio 1) werd uitgeroepen tot het beste radioprogramma (1247). ‘De Afrekening’ (Studio Brussel) werd tweede (1139) terwijl Wim Oosterlinck (Studio Brussel) knap derde werd (649). 

En dan nu naar de kapper. Inmiddels de zoon van… Lowietje. Ik lees er nu gewoon de krant. Een goede.


TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De giftige pen van een slecht geïnformeerde journalist Terwijl ik deze column schrijf, luister ik
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Sommigen delen hun mening met anderen op allerlei manieren. Doe er uw voordeel mee... Alweer
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
We hadden het er al over in Blad 302 en je hoorde of las het
Evenveel nieuws, maar toch via minder kanalen. Effciëntie heet dat... (zegt men) De Vlaamse Netflix
Indien de posterijen in beide Lage Landen zich aan alle afspraken hebben gehouden, dan zou

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Dag op dag
2001: RVi ‘pingelt’ niet meer (video)

2003: 4FM wordt helemaal ’80’s

2001: Yasmine weg bij blauwe dolfijn (video)

2010: De ‘gekke’ transformatie van Crazy FM

2008: Donna geeft ‘Evy Gruyaert’ weg (video)

2010: Radiostunts en meerwaardes (video)

Sluiten