RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

2004: De Radio Poll-uitslagen van Humo (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zowat twee generaties geleden was Humo een ‘verboden’ boekje bij ons op het college. De clerus had het blad in de ban geslagen omdat het te links, te liberaal en te ‘van alles was’. Ook het ‘onwelvoegelijke’ taalgebruik werd gehekeld. Uiteraard lazen we Humo toch. Bij kapper Lowietje. Daar lag het boekske gewoon op tafel. Het hoeft geen betoog dat ons haar nooit uit de toon viel in het college. Het was, zoals het in de reglementen stond, militair kort...

De postzegel van Lowietje 

Humo bestaat nog altijd, meer nog… een gouden traditie is nooit meer stopgezet sinds die bewogen jaren zestig; de jaarlijkse Pop Poll. Intussen kopen we Humo natuurlijk allang zelf en heeft niemand daar nog kritiek op. Bovendien kunnen we nu allemaal onze eigen vragenlijst invullen. Veertig jaar geleden moesten we eerst een democratische stemming organiseren in het kapsalon van Lowietje waarna hij die het mooist kon schrijven de gecumuleerde resultaten mocht invullen en opsturen naar de Livornostraat 97 in Brussel. Lowietje zorgde voor de enveloppe en betaalde zelfs de postzegel. 

De onderlinge verhoudingen

Vandaag staan de Pop Poll resultaten van 2003 in Humo (nummer 3316). Liefst 10.119 personen namen deel. Gisterenavond was er in het Antwerps Sportpaleis Humo’s Pop Poll De Luxe. De winnaars in de diverse categorieën kregen uit de handen van oud-hoofdredacteur Guy Mortier prijzen en trofeeën. Man, lul en actrice van het jaar laten we aan ons voorbij gaan, wij richten onze aandacht op de ‘afdeling’ radio. We houden het bij een overzicht van de top 3. Tussen haakjes plaatsen we het aantal voorkeurstemen omdat dit soort verhoudingen meer zegt dan een plaats. 

Roos alweer aan het feest 

Roos van Acker (1419) werd door de Humo-lezers gekozen als bekwaamste radiofiguur. Plekje 2 werd ingenomen door Wim Oosterlinck (1175). De bronzen plak was voor Friedl’ Lesage (729). Naast winnaars zijn er uiteraard ook verliezers en die krijgen van Humo het etiket ‘Ergerlijkste radiofiguur’ opgekleefd. Leen Demaré (foto bovenaan) staat er op kop (2362), op verre afstand gevolgd door Michel Follet (567) en Sven Ornelis (489).

Daar zijn de commerciëlen 

Waarna we bij ‘radio’ en ‘programma’s uitkomen. Het beste radiostation is en blijft Studio Brussel (5038), gevolgd door Radio 1 (1673) en Donna (928). Qmusic (337) belandt op een bemoedigende vierde plaats, terwijl 4FM (218) eervol zesde werd. Eén lokale, Radio Scorpio (59) weet de negende plek te bemachtigen, terwijl Contact (15) nog net de top 10 haalt. ‘Jongens & Wetenschap (Radio 1) werd uitgeroepen tot het beste radioprogramma (1247). ‘De Afrekening’ (Studio Brussel) werd tweede (1139) terwijl Wim Oosterlinck (Studio Brussel) knap derde werd (649). 

En dan nu naar de kapper. Inmiddels de zoon van… Lowietje. Ik lees er nu gewoon de krant. Een goede.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nederland: Antoinette Hertsenberg wint ‘Media Oeuvre Award’ (video)

In het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' werd presentatrice Antoinette Hertsenberg (AVROTROS) gisteren - zondag Lees verder

Boek over honderd jaar BBC 

De moeder (en vader) aller publieke omroepen in Europa is (bijna) een eeuw oud. Goed Lees verder

Blad 1473: MNM, Interne Keuken, CrossMediaal

• MNM steunt studenten met De MNM Blokhut in Gent • Waarom de Vlaamse pers Lees verder

Johan Derksen blijft radiomaken (video)

De man werd in één klap - pats boem paukeslag - ook bekend bij het Lees verder

Het gaat niet goed met de persvrijheid in de Lage Landen

De eerste sporen van wat later RadioVisie zou worden, zijn terug te vinden in 1970. Lees verder

Donkere wolken boven AETHER opgeklaard

Het voortbestaan van AETHER op papier was onzeker geworden door vergrijzing van de lezers en Lees verder

NOS en regionale omroepen sluiten alliantie

Met als doel een betere en toekomstbestendige nieuwsvoorziening voor alle inwoners.

DPG Media en Groupe Rossel finaliseren overname RTL Belgium

DPG Media en Groupe Rossel melden dat de overname van RTL Belgium definitief is afgerond. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x