fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Retro-interview met RVV (audio)

RadioVisie, met een dagelijks ‘deep dive’ in de archieven van de radio omdat toch iemand de historische verantwoordelijkheid voor dit medium op zich moet nemen. We doen dit met drie vaste rubrieken; ‘Het Radiodagboek’ en ‘Dag op dag’ en ‘Hallo’. Omdat radio hoofdzakelijk om het geluid gaat, kan u naar deze laatste rubriek ook luisteren. Muziek en stemmen. Van die laatste halen we er telkens op zaterdag eentje van onder het diepste stof. Licht uit, spot aan… Of was dit enkel bij televisie het geval?

De man die zijn naam niet heeft gestolen

In radioland wordt hij in één adem genoemd met mannen als Luc De Groot, Ton Schipper, Peter van Dam, Serge Hadermann, Eric Hofman… Twee zaken heeft dit kwintet met elkaar gemeen; ze behoren tot een oudere generatie Vlaamse radiomakers van uitzonderlijk niveau, en ze presenteerden nooit voor de openbare omroep. Dit laatste was deels een eigen keuze, maar ook omdat de Reyerslaan een bijzonder opmerkelijke verhouding had met de collega’s van de… andere kant. 

O ja, we hebben het over Rudi Van Vlaanderen. Tegenwoordig bijzonder actief op Facebook. Alternatief, verfrissend, scherp, origineel, ‘lappen’ uitdelend indien nodig… Zo kennen we hem. Iemand met een eigen visie. Iemand met inzicht en overzicht. Altijd geweest. Een bewijs? Geen probleem.

We draaien de klok vijftien jaar terug naar de zomer van 2004. Tijdens een redactievergadering had iemand luitdop geroepen: “Hoe zou het nog gesteld zijn met de bekendste wielrenner uit het Vlaamse radiopeloton?” Het antwoord was makkelijk te vinden want in die periode liepen we ‘der Rudi’ regelmatig tegen het vege lijf tijdens de roemruchtige Radio Praatcafés in Aalst. Bij ‘den Lukken’.

Dé gouden kans om met één van de meest ervaren Vlaamse radiojocks te praten lag bijgevolg voor de hand. Het resultaat loog er overigens niet om. Het werd een realistische kijk op de gang van zaken in de radiowereld anno 2004, gekruid met een niet te ontlopen portie nostalgie, met als uitschieter de daverende avonturen van Rudi & Co bij Seven. En uiteraard kwamen ook Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal aan bod. Toen net dertig jaar, als zeezender, uit de ether. (JLB)

° Productie: FCP Media
° Interview: Filip Van Molle


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Omdat toeval niet bestaat, hebben we in deze zaterdagse editie van RadioVisie nogal wat digitale
Wie radio zegt; denkt vaak heel snel aan… muziek. Te vaak zijn beiden enkel en
Weinig radiomakers kunnen op hun CV de namen van werkgevers als Contact, Maeva, Mi Amigo,
De iets oudere radiofan en lezer/bezoeker van RadioVisie zal zich de naam Radio Praatcafé herinneren.
Op zoek in onze archieven naar een foto van Yasmine, op 25 juni  a.s. herdenkt
Het evenement 'Mi Amigo 45' is vandaag aan z'n derde dag toe. Een keur aan
Ze maakt al een eeuwigheid radio, tegenwoordig bij Joe. Daarvoor bij Qmusic, TOPradio en... Radio
We geven het grif toe, alhoewel we hem al een eeuwigheid (toch in medialand) kennen,

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
Eén eeuw radio, 100 jaar geschiedenis – 3 (audio)

Retro-interview: Bjorn Verhoeven (audio)

Eén eeuw radio, 100 jaar geschiedenis – 2 (audio)

Retro interview: Stefan Ackermans

Hallo. Dit is Veronica. Lex Harding ‘ontvoerd’ (audio)

Eén eeuw radio, 100 jaar geschiedenis – 1 (video)

Sluiten