RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

2003: Wim Wouters werkt moedig aan comeback bij Donna

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De voorbije maanden is het stil geworden rond één van Donna’s populairste presentatoren; Wim Wouters. Alhoewel stil…. Het boegbeeld van de Bumpershow verdween in de lente nogal plots van de radio waardoor de klassieke geruchtenmolen op gang kwam. Wie wel wist waar het om ging hield zich gelukkig aan de afspraak om de privacy van Wim te respecteren.

Iets waar de Donna-man en zijn naaste omgeving uitdrukkelijk om verzocht hadden. De goegemeente, anno 2003, is uiteraard anders gewoon. In een medialandschap waarbij zelfs camera’s ongegeneerd de intiemste emoties filmen en ten grabbel gooien, is een vraag naar sereniteit, eerder ongewoon. Koren op de geruchtenmolen zelfs…. Nieuwsgroepen en forums werden dan ook duchtig gevoed met de vreemdste veronderstellingen en onzin. Uiteindelijk doorbrak Wim zelf de stilte. Moge bij deze de nonsens uit de wereld zijn geholpen.

IK HEB ZE NOG ALLE VIJF

Wim Wouters: “Even een paar dingen zeggen … van op een computertje in Pellenberg. Die privéproblemen waarvan sprake zijn een hersentumor. Ik moet terug leren lopen, leren spreken, leren autorijden, eigenlijk alles. Ook leren werken met mijn rechterhand. Geen nood, ik vorder nog altijd en ben er rotsvast van overtuigd dat ik weer alles ga kunnen. Gelukkig heb ik ze nog alle vijf, wat niet van iedereen kan gezegd worden … Eén ding is zeker, ik blijf bij Donna. Maar voor januari zal ik niet terugkomen op antenne.”

“Als ik al terugkom … Voorlopig heb ik mijn lat liggen op het producerschap. We zien wel of men mij nog ergens kan gebruiken op antenne. Ik weet dat ik in het verleden 100% voor mijn vak geleefd heb. Op 26-jarige leeftijd daarvan, voorlopig, afscheid nemen valt me zwaar. Caren (Meynen, nvdr) doet dat goed. Ze is ook professioneel met haar vak bezig. Ik kan er weinig van zeggen want momenteel luister ik bitter weinig naar de radio … maar ben begonnen met de cd’s te beluisteren en de playlist door te nemen. Ik kom terug … daar ben ik zeker van! –

EEN HALF DOZIJN PROGRAMMA’S

Wim Wouters is al heel lang met radio bezig. Rond zijn zestiende, geboren in 1977, kreeg hij het radiovirus te pakken, het was overgeslagen van enkele vrije radio vrienden. Hij begon programma’s te presenteren bij Studio Inham, de schoolradio van de HAM Hogeschool te Mechelen. Door zijn studies kon hij stagelopen bij Radio Donna. Hij mocht ‘Met Donna door de nacht’ op poten helpen zetten en werkte mee aan de namiddagprogramma’.

Zo deed hij drie jaar lang de presentatie voor ‘Donnanza’ de voorloper van de Hitclub. Daarnaast ook ‘Jabbedabbedoe’, ‘Ultratip 20’, ‘Ultratop 50’, ‘Binnen en Winnen’, en ‘Primadonna’. Tenslotte kwam hij in de avondspits terecht als vaste presentator van ‘De Bumpershow’. Op enkele maanden tijd bloeide Wim Wouters helemaal open en werd een van de favoriete presentatoren van de Donna-luisteraars. Toen sloeg het noodlot toe….

JE


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Monaco: Lucien Allavena leeft voort op de zendersite Madone (video)

De historische zendersite van Radio Monte Carlo op de col de la Madone, in de Lees verder

BBC Radio 1 volgde Britse offshore radio op (audio & video)

Bazen bevreesd voor de komst van… vrouwelijke dj’s BBC Radio 1 en BBC Radio 2 Lees verder

Italië: Rehabilitatie wenkt voor historische Palazzina Marconi

Het Italiaanse Pisa is dan wel wereldberoemd voor zijn scheve toren, maar de stad krijgt Lees verder

Podcast blijft niche publiek aanspreken

Ook al heeft het medium een massapotentieel Uit het Digital News Report van het Reuters Lees verder

Hoe competent is Vlaanderen in het opstellen van een lokaal digitaal frequentieplan?

Toegegeven, het is wat uitdagend om de vraag in de kop hierboven zomaar luidop te Lees verder

Wallonië: lokale radio’s slaken digitale noodkreet

Radio Z, een federatie van 46 onafhankelijke radiostations in de Federatie Wallonië-Brussel, lanceerde donderdag de Lees verder

‘Selfop-tafel’ Hilversum III in ere hersteld

Hulde, de eerste mono-tafel van Hilversum III, die jaren in de kelders stond bij het Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: (proef)kogel is door de kerk

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft dinsdagnamiddag in een zoom-meeting met de Vlaamse lokale Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx