RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

2003: Impasse frequentieplan opgelost

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De impasse waarin het frequentieplan in verzeild was geraakt, is opgelost. De Vlaamse en Franstalige ministers van Media, Dirk Van Mechelen en Richard Miller hebben een akkoord bereikt over de frequenties waarover nog onenigheid bestond.

Onze redactie had vandaag Philippe Heyvaert aan de lijn. Hij is woordvoerder van de persdienst van het Kabinet Van Mechelen.

Deze ochtend was er de langverwachte werkvergadering op het kabinet met Vlaams minister Van Mechelen en zijn Waalse collega Richard Miller. Op de interministeriële conferentie van 22 oktober 2002 waren beide ministers het al voor een groot deel eens geraakt. Over 13 frequenties werd echter nog geen overeenkomst bereikt. Vandaag ziet de situatie er weer wat beter uit. Over 3 frequenties is men het volledig akkoord, over 7 quasi akkoord (b.v. met richtantennes werken, technisch overleg plegen). Rond 3 frequenties is er nu nog steeds geen akkoord. De onderhandeling gaan wel verder in de loop van de komende weken.

Alleen de problemen rond drie Brusselse frequenties zouden dus nog niet helemaal opgelost zijn. Als alles volgens plan blijft verlopen, krijgen de lokale en regionale radio’s op 1 december 2003 de nieuwe licenties. Beide ministers zijn akkoord dat vanaf 1 december 2003 alles, zoals afgesproken, toegepast zou moeten worden. Er zijn dus 5 regionale stations voorzien, waarvan het werkingsgebied min of meer samenvalt met de provinciale grenzen. Verder spreekt men over een 200 tot 250 lokale en stadsradio’s. De stadsradio’s mogen met een groter vermogen uitzenden en zenden telkens uit voor een bepaalde agglomeratie.

De licenties van de huidige lokale radio’s vervallen in principe op 1 september. Minister Van Mechelen zal echter een amendement toevoegen aan het mediadecreet, waardoor de huidige vergunningen verlengd worden en de zenders tot 1 december rechtszekerheid hebben. Zo krijgen de kandidaten voldoende tijd om hun dossier voor te bereiden. De nieuwe licenties moeten de nieuwe zenders rechtszekerheid geven voor 9 jaar.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Minister Dalle: “Globale Vlaamse radiostudie in 2023”

Daarin wordt ook de piste van een “radicale digitalisering van één radiomerk van de VRT” Lees verder

Blad 1514: Netwerk 2, Radio Minerva, Andy Murray

• Bevraging over herverdeling netwerk 2: het verslag • De Minerva Tripel klaar voor lancering Lees verder

Digital News Report 2022: goede punten voor grote Vlaamse nieuwsmerken

Het Reuters Institute for the Study of Journalism publiceerde zijn jaarlijkse toonaangevende Digital News Report. Lees verder

Auditeur Raad van State niet happig om commerciële radiolicenties te schorsen

De auditeur van de Raad van State adviseert het beroep van Studio 100 tegen de Lees verder

Vragen over herverdeling Netwerk 2

"Blijkbaar kunnen een aantal private omroepen zomaar samen een nieuw frequentieplan schrijven in Vlaanderen. Zij Lees verder

Blad 1444: Pink!, digitaal frequentieplan, Dag & Nacht Media

• Pink! etaleert zijn (haar) female influencers • Definitief frequentieplan lokale DAB+ kent moeizame start Lees verder

Radiofrequenties Netwerkradio 2 verdeeld onder de huidige netwerken?

Uit de wandelgangen vernemen we dat aanstaande vrijdag - 1 april dus, maar het is Lees verder

Studio 100 viseert nu ook Qmusic en Joe

In een poging om alsnog een nationale radiolicentie te krijgen trekt Studio 100 naar de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx