RadioVisie

  • .
    .

2002: Arta FM uit de ether gehaald

Al bijna twee weken geleden brachten  we een bericht over de technische moeilijkheden bij de Antwerpse radiozender Arta fm. Volgens de directeur van het station was er sprake van een klein technisch mankement waardoor er niets meer op de frequentie 107.3 FM te horen was.

Inmiddels is de echte reden van de stilte bekend geworden: het station is uit de lucht gehaald op last van het Vlaams Commissariaat voor de Media. Het VCM heeft daarbij de zendapparatuur in de Zandvlietse radiogebouwen in beslag genomen. Al op 12 april besliste het VCM dat de stekker er uit moest bij Arta. De zender was te beluisteren in het noorden van Antwerpen, in Zeeland en in het Nederlandse West-Brabant. In laatstgenoemd gebied was het station ook via de kabel te beluisteren.

Volgens het Commissariaat heeft Arta FM tot vier keer toe niet mee gewerkt aan controles van het BIPT. Men kon destijds binnen twee weken een bezwaarschrift indienen, maar liet de termijn verstrijken, laat een woordvoerder van het VCM weten. Directeur G. Smit meldde dat hij daar geen tijd voor had vanwege familieomstandigheden. De reden dat Arta FM moet verdwijnen van het VCM heeft volgens Smit een diepere oorzaak dan de genoemde overtredingen.

Het station heeft al tien jaar lang problemen met het VCM. De mensen die over de zendvergunning van Arta beslisten zijn allemaal ontslagen. Het Antwerpse parket heeft de gang van zaken bij het VCM zelfs in onderzoek, aldus Smit. Het parket was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Tenslotte laat de directeur weten dat, als het meezit, het station eind deze week weer te horen zal zijn. Op welke manier is echter nog onduidelijk.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx