RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

20 jaar Textradio met gratis Textradio Festival

Je hoort er zelden iets over via de ‘gewone’ media, maar Textradio, een van de allereerste internetradio’s in Vlaanderen, bestaat intussen 20 jaar. Textradio is in feite de naam van een veel ruimer platform dat ook sterk focust op games, forums en chatboxen. Je kan het dus eerder een sociaal medium avant-la-lettre noemen, maar dan eentje waarvan de vormgeving al zowat twintig jaar is blijven stilstaan en daardoor wars van alle trends blijft. Al kan net dat zijn charme hebben.

De programmatie van Textradio is een bizar samenraapsel van hobby-programmamakers, veelal gelijkgestemde zielen die een boontje hebben voor (Nederlandstalige) feestmuziek, maar ook dance, oldies of ambi. Hoe populair de website en/of de webradio precies zijn valt moeilijk te achterhalen, maar er zijn continu wel minstens enkele honderden mensen online en op zijn zeer actieve Facebookpagina heeft Textradio bijna 10.000 volgers. Weinig internetradio’s die dat kunnen zeggen.

Zondag 29 augustus viert Textradio zijn 20-jarig bestaan met het gratis Textradio Festival op het kasteeldomein van Hoen aan de Kasteellaan in Geetbets. De Bene Top 50 reikt twee awards uit voor beste zomerhit in België en Nederland. Tussen 12 en 19 uur brengt een dertigtal artiesten telkens twee tot drie nummers. Op het programma staan onder meer optredens van Freek Vanrooy, Sammy Baker, Nicole Mery, Aïssa, Tina rosita, CDV, Rudolf Stevens, Phil en Elisa Kevin, Mike Grondy en Andrea Schön en De Pittaboys.

“De grote zaal van het Kasteel van Hoen is opgesplitst in drie delen”, zegt Christophe De Vocht, eindverantwoordelijke van het festival. “Het middengedeelte leent plaats voor het podium en zitplaatsen. Op het binnenplein kunnen fans hun idool ontmoeten en zijn er desks voor interviews met de artiesten. De toegang tot het evenement is voor elke bezoeker gratis, net als de parking. Ook de finalisten van Queen of the Models treden op.”

Betsenaar Marcel Vanham van productiehuis DaKaNi-films staat in voor de productie, samen met Jan Van Den Brande. Het festival wordt opgenomen voor radio en tv. Alle artiesten geven enkel een promotioneel optreden, om de festivalkosten te drukken. “Onze artiesten worden wel verwend met drank en eten”, besluit De Vocht. Wie na afloop nog verder wil feesten, kan naar het centrum van Rummen, waar de jaarlijkse kermis plaatsvindt.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx