RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

20 jaar Qmusic met muziek en awards (audio & video)

Verjaardag met THX TO YOU Top en de THX TO YOU Awards

Qmusic blaast dit najaar twintig kaarsjes uit en dat wil men duidelijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vanaf vandaag kunnen de luisteraars de àllerbeste hits van de voorbije twintig jaar kiezen. Deze THX TO YOU Top wordt vanaf maandag 8 november een hele week lang geserveerd tussen 06:00 en 19:00 uur. Met naast de muziek ook heel veel toffe verhalen uit de voorbije twee decennia. Op vrijdag 12 november maken Maarten Vacoillie en Dorothee Dauwe tussen 18:00 en 20:00 uur de ultieme nummer 1 bekend tijdens de awardshow. 

Naast de bekroning van de populairste song van de afgelopen jaren, zal Qmusic met zeven andere THX TO YOU Awards de luisteraars en heel wat bekende en minder bekende gezichten in de bloemetjes zetten. De avond wordt afgesloten met een feest, gepresenteerd door Vincent Fierens, waar een aantal van de belangrijkste artiesten uit de geschiedenis van Qmusic hun opwachting zullen maken:

° Lees verder onder de opnames.

• Clouseau: Al 20 jaar kind aan huis bij Q; Koen en Kris zorgden ook live voor het àllereerste nummer op Qmusic, op 12 november 2001, dus de cirkel is rond.

• Bazart: De revelatie van de laatste jaren en een vaste vriend-aan-huis bij Qmusic en in het Q-Beach House in Oostende waar ze een legendarisch concert op het strand verzorgden.

• Lost Frequencies: Scoort hit na hit in binnen- én buitenland, al jaren een vaste waarde in de playlist van Qmusic. Opende dit jaar de Q-Sunset Loft in het Kursaal van Oostende.

• Ofenbach: Het Franse DJ-duo dat wéken in de hoogste regionen van de Q-Top40 stond met ‘Wasted Love’ en vooral ‘Head Shoulders Knees & Toes’. Deze laatste hit was ook één van de elementen waarmee luisteraar Niko dit jaar meer dan 51.000 euro won tijdens de Q-Escape Room.

• Regi: Hét fenomeen uit Limburg, die zowel met Milk Inc als solo de ene hit na de andere scoorde, in het Engels en in het Nederlands. Regi heeft sinds september ook een wekelijkse show bij Qmusic op zaterdagavond, Radio Regi.

De volledige line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. Iedereen kan de volgende weken exclusieve tickets winnen om deze avond mee te maken. En heel Vlaanderen kan op 12 november meegenieten via de radio, de website van Q en visual radio op tv. Clouseau bracht 20 jaar geleden het eerste nummer en was er ook vandaag bij om de verjaardagsplannen bekend te maken.

Heynen
Dorothee Dauwe, Koen en Kris Wauters, Maarten Vancoillie


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
RCL
RCL
31 oktober 2021 - 02:16 02:16

eigenlijk staat Q-M symbool voor de ontaarding van de Vlaamse radio. Ooit klonken alleen Mango en Q-M behoorlijk trutterig, nu moet je al hard zoeken om een station te vinden waar ze niet geforceerd en getelefoneerd kikker en sidekick zitten te spelen. Nietszeggende interventies met vaak moeizaam lopende dialogen, dat is zo’n beetje het recept voor elke zender nu, ongeacht of het nu om Q, Joe, MNM, Top, Stubru of zelfs Willy gaat, steeds hoor je datzelfde akelige toontje, schreeuwerige haast hysterische stemmetjes en opeenstapelingen van slecht geïmproviseerde pogingen tot lollig zijn. Lang zullen ze leven ? Ik hoop toch dat het ooit voorbij zal gaan. Geef ons maar terug Rudi Van Vlaanderen, achteraf bekeken viel die nog mee.

Lionel3200
Lionel3200
31 oktober 2021 - 16:42 16:42
Antwoord aan  RCL

Inderdaad. Maar Rudi Van Vlaanderen op de radio horen kan nog steeds elke dag van maandag t.e.m. vrijdag tussen 7 en 9 ’s morgens op Radio Demerstad via de 105.1 in de regio van Diest, de 105.8 in de sector Scherpenheuvel-Aarschot en 107.9 in de buurt van Beringen, + de stream via http://www.radiodemerstad.be en platformen zoals radioline e.a. En, zoals gesteld, nog steeds een plezier voor de oren.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx