RadioVisie

 • .
  Spotlight
  .
TVV Sound

20 jaar Qmusic: Awards, optredens en publiek (video)

Dat waren de ingrediënten van de ‘THX To You Awardshow’ die Qmusic vrijdag 12 november, organiseerde op de twintigste verjaardag. De hele week lang liet Vlaanderen’s eerste landelijke commerciële radiostation hits horen uit de voorbije twee decennia en telden ze tijdens de THX To You Top af naar dé ultieme nummer 1 uit twintig jaar Q; Justin Timberlake met ‘Can’t Stop The Feeling’. Als kers op de taart brachten Clouseau en Q-dj Sean Dhondt een eigenzinnige live-versie van het nummer.

Naast de award voor dé nummer 1, reikten Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe nog zeven extra prijzen uit. Bazart nam die voor de ‘Beste Belgische live performance uit twintig jaar Q’ in ontvangst. De band kende z’n doorbraak ongeveer vijf jaar geleden. Stan Van Samang kreeg de award voor ‘Grootste Vlaamse solo-artiest’. De afgelopen jaren was hij regelmatig te gast en scoorde hij hits in  twee talen met Scars en Een Ster. Ook Clouseau, al twee decennia kind aan huis, viel in de prijzen en mag zich vanaf nu de ‘Grootste Vlaamse Band uit twintig jaar Q’ noemen. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle kwam de prijs persoonlijk overhandigen. 

Q-luisteraars houden van Foute Muziek en dan vooral van ‘Heb Je Even Voor Mij’ van Frans Bauer. De Nederlander kreeg de trofee voor ‘Foutste nummer’ mee naar huis. Hij maakte extra tijd vrij om zijn monsterhit live te brengen, waarbij ook de polonaise niet ontbrak. De razend populaire P!nk sleepte dan weer de award voor ‘Beste Internationale live performance’ in de wacht voor haar akoestische versie van ‘Dear Mr. President’. In 2006 bracht ze dit nummer tijdens een showcase van Qmusic, wat de doorbraak voor deze song betekende en waarna de live-track zelfs als download werd aangeboden. 

° Meer tekst onder de fotogalerij.

De award der awards, die voor ‘Beste Q-luisteraar uit twintig jaar Q’, ging niet naar één maar naar alle luisteraars. Samen zorgden zij ervoor dat alle Q-feestjes, optredens, live-shows, acties, wedstrijden… succesvol zijn. Via de Q-app kregen zij hun virtuele award toegestuurd. Tot slot ging de award voor ‘Best Luisterende Gemeente’ naar Hasselt. Maar liefst één op vier inwoners luistert er dagelijks naar Qmusic. 

Tijdens de awardhow trok Jolien Roets met een partybus richting Hasselt. De twintig luisteraars die het snelst bij de bus geraakten, mochten instappen en meerijden richting het grote feest in Vilvoorde. Na afloop van de THX To You Awardshow, trok Vincent Fierens de after party op gang met live-optredens van Bazart, Ofenbach, Lost Frequencies, Regi en Clouseau. Alles was live te volgen tot 23:00 uur via de radio, de website en visual radio op tv. 

Qmusic ontving de afgelopen week niet alleen talloze felicitaties van trouwe luisteraars, ook verschillende internationale artiesten zoals Ed Sheeran, Jason Derulo, Sean Paul, Black Eyed Peas, Alvaro Soler, Armin van Buuren, James Blunt en Dean Lewis hadden een speciale boodschap voor deze verjaardag in petto. 

De winnaars op een rijtje: 

 • Beste Q-luisteraar uit 20 jaar Q: Alle Q-luisteraars 
 • Grootste Vlaamse solo-artiest uit 20 jaar Q: Stan Van Samang
 • Best Luisterende Gemeente uit 20 jaar Q: Hasselt 
 • Grootste Vlaamse Band uit 20 jaar Q: Clouseau
 • Beste Belgische live performance uit 20 jaar Q: Bazart
 • Foutste nummer uit 20 jaar Q: Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer 
 • Beste Internationale live performance uit 20 jaar Q: P!nk met Dear Mr. President
 • Dé nummer 1 uit 20 jaar Q: Justin Timberlake met Can’t Stop The Feeling


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx