RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

1999: Tijd wil landelijke radiozender

Uitgeversbedrijf Tijd, van het dagblad De Financieel Economische Tijd, wil van start gaan met een landelijk commercieel radiostation op de FM-band. Zodra dat kan zal er een vergunning aangevraagd worden, verklaarde algemeen directeur Paul Huybrechts.

Het zou best kunnen dat de nieuwe zender dan onder de bevoegdheid van Patrick Dewael (VLD) zal vallen en niet onder die van Steve Stevaert (SP). Volgens verschillende bronnen zal Vlaams formateur Patrick Dewael niet enkel minister-president worden, maar ook de bevoegdheid krijgen voor Cultuur en Media. Dewael was in een vorige Vlaamse regering ook al minister van Cultuur.

DE JUISTE TIJD OP DE RADIO

De radioplannen van Tijd, dat eerder dit jaar met Roularta de televisiezender Kanaal Z opstartte, staan nog in de kinderschoenen. “Radio leefde bij ons al langer dan televisie, maar we kwamen er niet mee naar buiten omdat er geen mogelijkheid was”, aldus Huybrechts. “Er moet eerst een decreet komen. Er is nog geen procedure om een aanvraag in te leiden. Zo gauw dat kan, vragen we een vergunning aan. Als de minister aangeeft dat het zin heeft het voor te bereiden, beginnen we er in september aan en zijn we live in februari.”

Dirk Van Mechelen (VLD), die deelnam aan de Vlaamse regeringsonderhandelingen, ziet nieuwe commerciële zenders eerder in de zomer van 2000 hun intrede doen.

HET INVULLEN VAN EEN BEHOEFTE

Tijd meent dat hun station zou beantwoorden aan een reële informatiebehoefte bij een belangrijk deel van de Vlaamse bevolking die nu niet ingevuld wordt. “We denken dat de reclamewereld bereid is zo’n zender te financieren. Een technische studie die we bestelden toont aan dat er wel degelijk plaats is op de FM-band.”

Het initiatief komt voor de volle honderd procent van Tijd, maar Huybrechts sluit samenwerking met partners niet uit. – Dat kan ook de openbare omroep zijn. Dit is niet tegen de VRT gericht. Het is nog te vroeg voor financiële en andere details. Het radioconcept tekent zich wel al duidelijk af. De klemtoon ligt op financieel-economisch nieuws, maar er is ook plaats voor algemeen nieuws en service zoals weer, verkeer en sport.

Het non-stop informatiekarakter sluit nu en dan muziek niet uit. We willen van 06.00 tot 20.00 uur in de ether zijn. Het station krijgt hetzelfde kwaliteitslabel als De Financieel Economische Tijd . Er wordt gestreefd naar maximale synergie met de redactie van de krant.

LVB (Bron: Tijdnet)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx