RadioVisie

  • .
    .

1999: Studio Brussel, the third generation

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het is 1995 en Studio Brussel lanceert haar eerste website. Het Internet in Europa ligt nog in de wieg. Je kan de sites in België letterlijk nog op twee handen tellen. Bijna dag op dag vier jaar later mikt Studio Brussel met de volledig vernieuwde derde versie van haar site weer op een koppositie in de Top Tien van Belgische sites.

Het warm water wordt niet opnieuw uitgevonden, wel weer opgewarmd. In de vorige twee versies bleek al dat de Studio Brussel-site op de eerste plaats een ontmoetingsplaats en een praatbarak was voor Studio Brussel-luisteraars. Die ontmoetings- en praatfunctie wordt in de nieuwe versie nog versterkt met onder meer een geavanceerde chat, verschillende forums en prikborden. Met online votings houden de programmamakers de vinger aan de pols van de luisteraar. Rond de chat, de forums en de votings ontstaan vanzelf communities en clubjes tussen de luisteraars/sitebezoekers. In een ‘Achter de schermen’ groeit een community tussen de luisteraars en de makers Studio Brussel.

GEBOUWD ROND PROGRAMMA’S

Elk programma krijgt haar eigen minisite, met ruimte voor (minimum) programma-inhoud, playlist en programmagebonden interactie. Met ’the third generation’, hoopt het vernieuwde Studio Brussel opnieuw de ontmoetingsplaats, de praatbarak, de reageerbuis, de dagelijkse agenda, het verlengde en het geheugen van de luisteraars te worden. Naast de evidente dagelijkse informatie over de inhoud en playlists van de programma’s krijgt de bezoeker een hete stroom dagelijks popnieuws, randnieuws, een PC-gamesrubriek en op termijn speciale webreportages.

MASTERMIND

De radio heeft geen geheugen, de site dus wel. It’s the database, stupid. Het kost meer moeite om informatie weg te gooien dan om ze bij te houden, dus houdt Studio Brussel ze bij. Het dagelijkse popnieuws bijvoorbeeld, wordt vanaf dag 1 gearchiveerd en doorzoekbaar gemaakt. De agenda van concerten die Studio Brussel steunt, zou een referentieplaats moeten worden. In de zomermaanden smijten ze er bovendien een heuse Festivalsite (in co-productie met Planet Internet) tegenaan.

STUDIO BRUSSEL WERFT

Het vernieuwde Studio Brussel gaat naar buiten, via het wekelijkse Club Brussel, maar daar blijft het niet bij. De eigenwijze jongerenomroep wil de kijk- én doe-radio worden en gaat daarom uitgebreid de confrontatie aan met het publiek dat een ware overdaad aan activiteiten voorgeschoteld gaat krijgen. Een nieuwe jaarlijkse traditie is in de maak. Muziek, sport, humor, fuiven, kwissen, uitdagen en uitgedaagd worden, kijken of bekeken worden: alles kan en mag. Brood en Spelen voor de generatie van Nu. En helemaal gratis!

TEN SLOTTE

Op zaterdag 24 april verbouwt Studio Brussel de Grote Markt van Sint-Niklaas tot één grote werf. Containers, stellingen, tenten, skateramps, massaal veel activiteiten én fijne muziek vormen voor één dag het decor van de Studio Brussel Vrijstaat: een plek waar de luisteraar zich tegelijk thuis voelt én zich te pletter amuseert. Tenminste: dat is de bedoeling. Vanaf 12.00 uur!


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radionajaar van 2022: StuBru en De Tijdloze

Belangrijkste nieuwigheid is ‘Bijna Weekend’ op vrijdag van 13 tot 19 uur. Stijn Van de Lees verder

Nethoofd Jan Van Biesen ruilt Studio Brussel voor De Tijdloze

Jan Van Biesen neemt na 15 jaar afscheid als nethoofd van Studio Brussel en wordt Lees verder

Nieuwe ‘Warmste Week’ ook op MNM en Studio Brussel (video)

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022.

Red Flames vlammen op de publieke radio

Het vrouwenvoetbal is de voorbije jaren alsmaar populairder geworden en zal deze zomer nog een Lees verder

MNM naar Blankenberge, Studio Brussel naar… overal

Gisteren beken we het ‘nieuwe gebit’ van de Grootste Familie, vandaag dat van MNM en Lees verder

Eva De Roo: nieuwe deelname aan ‘Slimste Mens’ (video)

Eva De Roo, vooral bekend van Studio Brussel en andere muziekfestivals gaat meedoen aan ‘De Lees verder

Studio Brussel: Fien gaat Adriaan vervangen op tv

TV-makers die plots achter de radiomicrofoon gaan zitten, het is vaker niet goed, dan een Lees verder

De stress-tickets van Studio Brussel (video)

We hebben ze gemist, die festivals. Dat blijkt uit de ticketverkoop voor de komende live Lees verder

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx