fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

1998: Straks komt er ENERGY uit de radio!

De Antwerpse agglomeratie krijgt er op donderdag 1 oktober om 06:00 uur een nieuw station bij op de 106.7 MHz. RADIO ENERGY wordt uitgebaat door de N.V. Vlaamse Zend Maatschappij, een Vlaamse vennootschap met veertien voltijdse bedienden. De aandeelhouders zijn Parador (uit de muziekindustrie), Behermann-Demoen (Bornem, auto-importeur) en NRJ-België (met een minderheidsparticipatie). 

De initiatiefnemers benadrukken met klem dat hun programma voor de volle 100% zal gericht zijn op de Vlaamse markt. Door de auditieve gelijkenis met het Franse NRJ, wordt heel vaak de verkeerde conclusie getrokken dat ‘de Franse keten NRJ naar Vlaanderen komt’. ENERGY is een Europees label dat gebruikt wordt in Zweden, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Denemarken en de Franstalige Gemeenschap van België… Waarbij meteen opvalt dat ENERGY in meer Germaanse landen te horen is dan in landen die naar de Franstalige cultuur neigen… 

Programmatie & presentatie

ENERGY is een muziekzender, met het beste van rock, pop, soul, reggae, techno, dance, en variété. Vlaamse producties met Europese allures krijgen een extra kans. De programmering is uitgewerkt met de eigen ENERGY-methode. Op basis van enquêtes, die op Europese schaal zijn uitgevoerd, wordt en muzikaal beeld van het publiek gevormd. Daarna komen er Vlaamse ‘invullingen’, zodat de culturele eigenheid bewaard blijft. 

Daarna worden de onderzoeksresultaten vakkundig ingevoerd in Selector, het vermaarde muziekprogrammerings-systeem dat door alle grote radiostations gebruikt wordt. Uiteraard is er aandacht voor nationaal en internationaal nieuws, plus liefst acht dagelijkse regionale rubrieken. Sport, stads- en provincienieuws, concertagenda’s, havennieuws… Per week levert dit een totaal van twintig verschillende rubrieken op die info bevatten over de Antwerpse agglomeratie. 

ENERGY werkt met een mix van ervaren radiomakers en jonge talenten. Carl Schmitz (TOPradio/Nostalgie) is samensteller, presentator en verantwoordelijke voor de opleiding van de nieuwkomers. Yves De Wolf (Nostalgie) is presentator en promotieverantwoordelijke. Ook Wiet Van Bever (VT4) neemt het PR-werk voor z’n rekening. D. Willems(Hit FM), Robin Vissenaekens en Dieter Vandepitte, zijn presentatoren, terwijl Peter Frans dé ENERGY-stem is die je alles vertelt over de zender zelf. Peter SWEECK is verantwoordelijk voor de contacten met andere radio’s.

De Toekomst

ENERGY blijft niet in Antwerpen. Als het nieuwe frequentieplan het toelaat zal er gezocht worden naar partners buiten de agglomeratie, zodat hun programma’s kunnen ontdubbeld worden voor geheel Vlaanderen. De informatie zal per regio worden aangepast. Er zijn voorlopig geen plannen voor kabel maar men spitst zich 100% toe op de FM-frequenties.

“ENERGY is van mening dat het met de huidige ploeg, hun professionele infrastructuur en het Europees merk, een doorgedreven professionalisering bij het realiseren van programma’s en een zeer interactieve band met de agglomeratie Antwerpen, een ernstige kandidaat is voor de nog toe te kennen agglomeratiefrequenties in Antwerpen”, aldus station-manager Kris Borgraeve. 


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2012: ‘Het Experiment’ van Qmusic (video)

Regi Penxten heeft speciaal voor 'Het Experiment' van Qmusic een nieuw nummer opgenomen onder de Lees verder

Klara eert muzikale koningin (video)

Het coronavirus trok een flinke streep door de rekening van de talloze melomanen die reeds Lees verder

Avicii nummer 1 in Tomorrowland Top 1000 (video)

Wijlen Avicii is de nieuwe nummer één in de Tomorrowland Top 1000, die vrijdagavond werd Lees verder

60 jaar Veronica: The Final Countdown

Tijdens de afgelopen week werd het jarige Radio Veronica uitgebreid bewierookt. Met de keuze door de Lees verder

Blad 502: PAMS, Jude en TROS FM (audio & video)

Vreemde week, met gisteren donderdag, een extra vakantiedag waardoor een verlengd weekend onvermijdelijk bleek. Dat Lees verder

StuBru: ‘Juicy’ van The Notorious B.I.G op 1 in de ‘Hooray 100’

Voor het tweede jaar op rij is 'Juicy' van The Notorious B.I.G verkozen tot dé Lees verder

Blad 501: id3, Radio 10 en 3FM (video)

Een Blad boordevol muziek. Enerzijds om zelf te ontdekken. Anderzijds muziek die u al langer Lees verder

Qmusic: I Love the 10’s Top 500 op komst (video)

Een nieuw decennium is ingegaan, tijd dus voor een gloednieuwe top bij Qmusic: I Love Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in deejays, muziek
2009: Sabam wurgt nu ook Popcorn City

Blad 258: Boerenverstand, Westhoek, Qmusic (video)

Totale make-over voor Zoe FM

Hallo. Ik ben Rob, maar u mag ook Marc zeggen (audio)

Het radiodagboek van 6 september – 249 (video)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (28)

Sluiten