RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

1998: Nieuwe Vlaamse radioraad

Media-minister Eric Van Rompuy, stelde gisteren eveneens ‘Het Vlaams Commissariaat voor de Media’ (VCM) officieel voor.

Dit orgaan vervangt het triumviraat voor dat tot op heden de waakhond speelde over het Vlaamse media-gebeuren. Eerder had je immers de “Vlaamse Mediaraad”, “De Raad voor Lokale Radio’s” en als toetje ook nog eens “De Vlaamse Raad voor Reclame en Sponsoring op Radio en Televisie”. Geef toe, in het bedenken van namen zitten ze op het ministerie niet om een woordje meer of minder verlegen…

Kortom, drie broertjes worden nu één BIG BROTHER and he will be watching! Het nieuwe VCM zal zendvergunningen afleveren, nagaan of de wet wordt gerespecteerd en overtredingen bestraffen! Tegen dit laatste is beroep mogelijk bij de “Raad van State”.

Voorzitter is Henri Coremans. Zijn twee adjuncten heten Michel Flamee en Johan Boon. Coremans is voorzitter van de “Vlaamse Geschillenraad” en zetelt in het “Arbritagehof”. Flamee is professor aan de “Vrije Universiteit van Brussel” en ook nog eens plaatsvervangend raadsheer bij het “Hof van Beroep in Brussel”. Boon ten slotte is rechter bij de “Rechtbank van eerste aanleg” in Brussel. (JLB)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx