RadioVisie

  • .
    .

1998: Eric Van Rompuy reageert (over Mona Lisa)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vlaams media-minister Eric Van Rompuy leest ook de kranten en surft op het Internet. Dit moge blijken uit een reactie die hij gisteren de wereld instuurde. Hij reageerde hiermee op het fel besproken nieuwe VRT-net ‘Radio Mona Lisa’.

“Er is geen ruimte voor een zevende VRT-net op de FM-band tussen 87.5 en 102.4 MHz. Met zes netten kan de VRT haar functie behoorlijk vervullen”, aldus de minister. Okay, maar wat dan met de middengolf? VRT heeft er eveneens vier frequenties: 540 kHz, 927 kHz, 1188 khz en 1512 kHz!

Ons lijkt duidelijk dat VRT via minstens één middengolfzender een nieuw station wil starten, gewoon om te vermijden dat ze vroeg of laat gedwongen worden (omwille van een Europese richtlijn) om die middengolfzender(-s) af te staan voor privé-initiatieven. En er liggen inderdaad dikke plannen in een lade van het omroepgebouw aan de Reyerslaan om met een ‘Oldies’-station te beginnen (project ingediend door Guy Depré). Wat “Radio 10 Gold” kan in Nederland op AM 675, moet VRT ook lukken, zou hier wel eens de achterliggende gedachte kunnen zijn.

Belangrijk is eveneens te bedenken dat ALLE Vlaamse kabelmaatschappijen zich, op z’n minst, moreel VERPLICHT voelen om ALLE VRT-radioprogramma’s door te geven. Wat meteen betekent dat het nieuwe middengolfstation van VRT als het ware ook meteen een NIEUWE kabelomroep wordt! Knap gezien, want op die manier wringt ‘Radio What’s in a name’ zich dan toch nog naast Radio Flandria en de anderen. (LvB/JLB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx