RadioVisie

  • .
    .

1987: De mastbreuk op de Ross Revenge

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na het fiasco van Laser Hot Hits en de verplaatsing van hun zendschip de MV Communicator naar de Noord-Franse havenstad Dunkerque, bleef het relatief rustig bij de resterende zeezenders. Radio Monique en Radio Caroline beleefden, ondanks de verplaatsing van de MV Ross Revenge naar een ongunstige positie vlakbij de Thames-monding, een stabiele periode. Achter de schermen boterde het echter al lang niet meer tussen de Engelse Caroline- en de Nederlandse Monique-organisatie. Daarom werden er door de Nederlanders, in het grootste geheim, plannen gesmeed om vanop een gloednieuw zendschip de uitzendingen te vervolgen.

Met de financiële hulp van onder meer Willem van Kooten, werd in stilte de MV Nannell (foto) in het Engelse Southampton aangekocht. Oorspronkelijk lag het in de bedoeling om de verbouwing tot zendschip, inclusief de inrichting van de studio’s, in dezelfde havenstad uit te voeren. Toen de pers echter lucht kreeg van de plannen, vluchtte men naar het Spaanse Santander om daar in alle rust en vrede verder te werken.

De Nannell in Poligono de Raos. Een trailer heeft net de mast en brandstof vanuit Engeland aangevoerd (Ben Bode)

Ook dat lukte niet want de Britse politieke wereld oefende druk op de Spaanse overheid uit om het project stil leggen. De aanwezigheid van een Hondurese uitzendlicentie was vervolgens de redding voor de initiatiefnemers. Die koesterden grote plannen, want behalve Radio Monique wilden ze nog andere stations, waaronder Stereo 576, in de lucht brengen vanaf het nieuwe zendschip. Een zware Noordzee-storm trok uiteindelijk een flinke streep door de rekening.

Negentig meter de dieperik in

Tijdens de vroege ochtend van 25 november 1987 zorgde uitzonderlijk slecht weer op de Noordzee voor een levensbedreigende situatie aan boord van de MV Ross Revenge. Terwijl sommige medewerkers in de kantine vertoefden, meldde presentator Pat Brooks van Radio Caroline zenderproblemen. Nog voor men zich van de situatie bewust was, weerklonk er een verontrustend en heel akelig geluid, gevolgd door een harde klap waarna het schip meteen vreemde bewegingen maakte. De 90 m hoge zendmast was naar beneden gekomen en dreigde het hele schip en iedereen om 3.50 uur mee te sleuren.

Onder aanvoering van technicus Peter Chicago en een opvallend rustige kapitein Ernie kregen de bemanningsleden de opdracht om de reddingsvesten klaar te houden zodat ze, in geval van uiterste nood, in de reddingsboten konden overstappen. Uiteindelijk, het was toen 07:00 uur, bleek de situatie opnieuw veilig. De bemanning maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de overgebleven stukken van de mast op te ruimen.

Uit gesprekken achteraf bleek dat velen tijdens het incident vreesden voor hun leven. Radio Caroline en vooral Radio Monique kwamen niet meteen in de lucht. Deze onderbreking en de kosten voor een nieuwe antenne-constructie joegen de nieuwe Nederlandse eigenaar flink in de kosten. Hierdoor werden de plannen voor de verhuizing naar de MV Nannell opgeborgen en bereidde men de start van Radio 558 voor. Het avontuur van Monique was daarmee over en uit. Definitief. (FVM)

Met dank aan Wim van Egmond

Wim van Egmond bevond zich tijdens de turbulente gebeurtenissen aan boord van de ‘Ross Revenge. Een Engelse collega van Radio Caroline deed rechtstreeks verslag van het drama. Je hoort hier echt de mast in het water vallen. Achteraf bleek dat alle medewerkers door het oog van de naald waren gekropen.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Caroline North: verzegeld pakket, in geval van nood openen (video & audio)

In 1965 praatte de Nederlandse correspondent van de GPD met kapitein Kooger van de MV Lees verder

Radio Caroline zoekt 500k voor restauratie Ross Revenge

Radio Caroline moet 500.000 pond vinden om het historische radioschip “definitief en grondig” op te Lees verder

Tony Allan: pendelen tussen Noord- en Middellandse zee (audio)

Vandaag zaterdag 9 juli is het alweer achttien jaar geleden dat Tony Allan overleed.

Britse MV Mi Amigo reünie op de Ross Revenge (audio)

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli worden drie hoogdagen vanaf het Ross Revenge-schip Lees verder

Was luisteren naar Caroline strafbaar? (video)

Toen Radio Caroline in maart 1964 net was begonnen met uitzenden publiceerden alle kranten tal Lees verder

KL85: de geschiedenis van de MV Mi Amigo (audio & video)

In maart 1980 zonk de MV Mi Amigo, toen het zendschip van Radio Caroline. Op Lees verder

Radiolegende Tom Hardy overleden (audio)

De Ierse radiosector rouwt om Tom Hardy. Hij overleed zaterdag 26 februari - 68 jaar Lees verder

16-jarige Josh maakt debuut bij Caroline

Dat ze bij Radio Caroline niet echt meer van de jongsten zijn, dat is minstens Lees verder

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
jaques
jaques
25 november 2021 - 13:08 13:08

Ik herinner me nog goed de eerste maal dat ze terug in de lucht waren begin December 1987, het signaal was enorm zwak in vergelijking met het loeiharde signaal van de 300Ft mast. De bandbreedte was ook verre van ideaal, net een doffe telefoon klank. De grote mast was duidelijk veel breedbandiger, het was bijna pseudo FM klank (FM klank van die tijd he 😉 )

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door jaques
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
25 november 2021 - 20:22 20:22
Antwoord aan  jaques

Na het neerstorten van deze gigantische mast, was de ontvangst van Caroline inderdaad een heeeel stuk minder……

Rett
Rett
25 november 2020 - 09:08 09:08

men bereidde 558 voor, wie waren ‘men’ dan ?

FVM
FVM
25 november 2021 - 10:35 10:35
Antwoord aan  Rett

Dat waren Erwin van der Bliek, Lex van Zandvoort, Fred van Amstel en Ad Roberts, die kort na de officiële start van Radio 558 zou afscheid nemen.

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx