RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

1979: Politie legde beslag op Mi Amigo

 

24 september 1979 
Magdalena vastgelopen in Nederlandse wateren

Politie legde beslag op Mi Amigo

Het sprookje van de piratenzender Mi Amigo loopt wellicht ten einde. Vrijdagnamiddag even voor 17.00 uur hebben mensen van de Nederlandse politie te water, de opsporingsdienst van de PTT en het loodswezen, in een gezamenlijke actie het zendschip Magdalena van Radio Mi Amigo geënterd en zijn aan boord gegaan.

Het zendschip, dat voor de kust van Goeree, net buiten de Nederlandse territoriale wateren, radio-uitzendingen verzorgde, werd door de stormachtige wind van de voorbije dagen van zijn ankers geslagen en dreef in oostelijke richting af in de richting van de Nederlandse kust. In de omgeving van het lichteiland Goeree liep het uiteindelijk vast op een zandbank. Volgens de Nederlandse justitie was dit juist binnen de territoriale wateren.

Actie

Meteen besloten zowel justitie, PTT als politie tot actie over te gaan. Zes mensen van de Rijkspolitie en twee van de PTT-opsporingsdienst vertrokken vanuit de haven van Hellevoetsluis naar de plaats waar het zendschip vastlag. Vermits men met het schip van de Rijkspolitie niet tot aan de Magdalena geraakte wegens het gevaar van de zandbank, moest men zich behelpen met een kleine polyesterboot.

De zes mensen die zich aan boord bevonden werden vervolgens per twee met de kleinere boot naar het politieschip overgebracht. Vervolgens werden ze naar Hellevoetsluis gevoerd waar ze langdurig werden ondervraagd maar uiteindelijk werden vrijgelaten. Eerst werd tegen hen proces verbaal opgesteld.

Ook leden van de Belgische Opsporingsbrigade BOB waren in opdracht van de Gentse onderzoeksrechter Dhondt naar Nederland gestuurd om na te gaan of de van boord gehaalde bemanning niet van Belgische nationaliteit was. Zondagmiddag lag het Mi Amigo-schip nog altijd vast op de zandplaat. Wel werden eerder de kristallen van het zendschip in beslag genomen.

Motorpech

Op het ogenblik dat het Mi Amigo-schip van zijn ankers sloeg had men bovendien af te rekenen met motorpech waardoor het onmogelijk was op eigen kracht rechtsomkeer te maken.

Vermoedelijk zal het schip in de komende dagen worden binnengesleept in de haven van Maassluis waarna het voor verder onderzoek naar Amsterdam zal worden gevaren. Vermelden we nog dat ook de andere piratenzender Radio Delmare in moeilijkheden verkeerde maar zich nog tijdig op eigen kracht uit de gevarenzone wist te houden.

Als gevolg van deze gang van zaken moest ook de voor zondag geplande boottocht naar het zendschip, georganiseerd door de Mi Amigo-Fanclub, worden geschrapt. Meer dan honderd fans hadden zich wederom ingeschreven om een boottrip te ondernemen naar het toch wel populaire zendstation.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
Mi Amigo Radio (de échte) start op 8 januari

Na een té enthousiaste aankondiging om te beginnen op 30 oktober 2021 ... won de Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Logboek Radio Mi Amigo gevonden en bewaard

De blijvend durende missie van Douwe Dijkstra Radio- en bij uitbreiding ook zeezender- maar vooral Lees verder

1974: ‘Lokreclames’ in de Mi Amigo Top 50 (video)

Het einde van de maand oktober zit vast aan enkele onwrikbare gewoontes. Grote delen van Lees verder

Mi Amigo Radio: officiële start (even) uitgesteld

Opvallend nieuws eergisteren in radioland, Mi Amigo - het station dat op 1 januari 1974 Lees verder

En daar is… ‘Mi Amigo Radio, de échte’ 

Gisteren, zondag 24 oktober om 16:00 uur kwam ‘Mi Amigo Radio, de échte’ online. Het Lees verder

43 jaar geleden verdween Radio Mi Amigo (audio)

Vrijdag 20 oktober 1978 kondigde zich op de MV Mi Amigo aanvankelijk als een rustige Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x