RadioVisie

  • .
    .

1979: Mi Amigo wordt drijvend ‘Bedevaartoord’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Augustus 1979 
Mi Amigo wordt drijvend ‘Bedevaartoord’

Op een ogenblik dat nog maar weinig Mi Amigo-fans er in geloofden, kwam deze piratenzender terug. En hoe! Beter en krachtiger dan ooit tevoren. Het vrije radiostation rukte meteen weer op naar de top van de populariteit, ondanks de vrij hevige concurrentie van buren Radio Caroline en Radio Delmare. De blijdschap van de harde kern Mi Amigo-aanhangers kent intussen begrijpelijk geen grenzen meer. Met man en macht hebben ze nu besloten van ‘hun’ radiostation Mi Amigo een soort drijvend ‘bedevaartoord’ te maken voor alle vrije radio-fans. Joepie was mee met de openings ‘bedevaart’…

Kermis-sfeer

Dat het wel om een heel bijzondere ‘bedevaart’ zou gaan, bleek al direct van vooraleer de ruim 150 deelnemers de open zee hadden gekozen. In uitgelaten kermissfeer, want het transistorradiootje vastgenageld aan het oor en natuurlijk afgestemd op de 272 meter in de middengolf van Radio Mi Amigo, waarmee het contact met het ‘heilige der heiligen’ meteen een feit was. Intussen stevenden de vissersschepen ‘Achilles 3’ en ‘Achilles 4’ regelrecht op hun doel af, het vredig wit geschilderde zendschip ‘MV Magdalena’, dertig kilometer buiten de kust ter hoogte van Oostende.

Vele deelnemers aan de boottocht hadden machtige verrekijkers meegebracht, waarmee ze voortdurend de blauwe zeelucht afspeurden op zoek naar de felle kleuren van de Hondurese vlag, die het zendschip in het toppeke van zijn mast voert. Toen ze tegen de middag, na zowat zes uren varen, de vlag in de gaten kregen met daaronder de in de zon blakende en rustig op en neer wiegende scheepsromp, steeg er een vreugdekreet op van jewelste. Het feest was pas begonnen.

Koud stortbad

Langzaam gingen de twee vissersschepen zich naast hun grote broer nestelen, terwijl de fans uit België, Nederland en Duitsland op het dek aan een vreugdedans waren begonnen. Op de ‘MV Magdalena’ stonden disc-jockeys Ferry Eden en Jerry Hoogland hun schare getrouwen armzwaaiend te verwelkomen. Ook de voltallige bemanning voegde zich erbij om in koor voor een blije gelegenheidssong te zorgen.

Terwijl golven hoog opspatten over de enthousiaste hoofden, kreeg de uitgelaten stemming ook een koud stortbad omdat, uit veiligheidsredenen en om achteraf gerechtelijke herrie te vermijden, geen enkele Mi Amigo-fan aan boord van het zendschip mocht.

Maar dat bleek uiteindelijk de pret toch niet te kunnen bederven, want de ‘bedevaart’ was op deze onvoorziene omstandigheden na helemaal geslaagd. Al schreeuwend en langs de boordradio van Mi Amigo werden levendige gesprekken tussen fans en deejays en bemanning, de laatste nieuwtjes (geheimpjes?) uitgewisseld, groetjes doorgegeven waarvan er zometeen live de ether in werden gestuurd, en plaatjes aangevraagd.

In september doen we het opnieuw

Het afscheid viel iedereen zwaar, vooral dan de Mi Amigo-mensen voor wie het bezoek van aan land een echte verademing was geweest in hun eentonig en afgezonderd leventje van alledag daar op die immense Noordzee. Kreten als ‘tot weerziens’ en ‘tot binnenkort’ waren dan ook niet uit de lucht.

En op de terugweg werd dan maar prompt een nieuwe boottocht georganiseerd. Deze zal plaats hebben op 9 september en wie daar alles over weet is de Mi Amigo Fanclub, Vinkestraat 43, 8610 Wevelgem. Men is trouwens van plan het daarbij niet te laten, vooral tot groot jolijt van de radiomakende Mi Amigo-familie.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx