RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

1979: Geslaagde test voor de RadioInfoon

Het is vandaag alweer 39 jaar geleden dat RadioVisie uitpakte met een test die moest gaan leiden tot een… innoverend initiatief. De uitgevers wilden hun maandelijks magazine wekelijks aanvullen met het allerlaatste nieuws… Brainstormend op een zaterdagavond werd een (revolutionair) informatiesysteem bedacht. Nieuws op een bandje, via een antwoordapparaat.

Een aantal berichten werden in een Kortrijkse privé-studio opgenomen, waarna via de zeezender Radio Mi Amigo een hoop reclame werd gemaakt. Kranten volgden. Meteen werd er gebeld. En het bleef maar doorgaan, tot men na een drietal uur de test als geslaagd voor bekeken hield. Het antwoordapparaat had geen seconde rust gehad. Proef gelukt, op naar meer! Er werden meteen twee Telerep-toestellen aangekocht. (Foto bovenaan, gestald op een NSF-lampenontvanger)

° Lees verder onder de afbeeldingen.

Het ene toestel werd gestald in Breda, het andere in Geluwe. Via de twee telefoonnummers konden radioliefhebbers een op-voorhand-opgenomen cassette met de actueelste info, jingles en programmafragmenten beluisteren. Radio Atlantis-dj Rob Ronder aka Alfons Jagtman produceerde, afgewisseld door wijlen Jaak van den Broek.

De uiteindelijke wekelijkse ‘Radio Infoon’ zou op 19 augustus 1979 definitief starten en was bereikbaar van zaterdag 12:00 tot maandag 08:00 uur. Eén van de antwoordapparaten van het merk Telerep werkt, ondanks de duizenden oproepen van weleer, nog steeds en wordt bewaard in het RadioVisie-archief.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx