RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

100 tinten zwart bij Willy

Enkel New Wave klassiekers bij Annelies Orye en Stijn Meuris

Willy brengt morgen, vrijdag 29 oktober, acht uur lang een ode aan de donkere muziek uit de jaren ‘80. Stijn Meuris en Annelies Orye (foto bovenaan) presenteren van 10:00 tot 18:00 uur, voor het tweede jaar op rij de ‘New Wave 100’, waarbij er wordt gezocht naar dé beste… new wave tracks aller tijden, gekozen door de luisteraars zelf. 

“De eighties zijn terug, en hoe. Omdat de eerste editie van deze lijst vorige herfst een doorslaand succes was – met de hoogste luistercijfers tot dan toe en massaal veel reacties -, doen we dat dit jaar gewoon opnieuw”, vertelt Stijn Meuris.

“Omdat het kan. En op verzoek van velen. We nemen new wave ernstig, zoals het hoort. Het is ook prettig om te zien hoe muziek uit de alternatieve scene van decennia geleden ook nu nog jonge artiesten en bands inspireert. Om maar iets te zeggen: geen ‘The Haunted Youth’ of ‘Whispering Sons’ zonder de jaren tachtig”, vult Annelies Orye aan. 

De ‘New Wave 100’ is de opwarming voor Sinner’s Day, het evenement dat plaats zal vinden in Heusden-Zolder van 30 oktober tot en met 1 november. Op de affiche staan onder andere DAF, Gary Numan en Clan Of Xymox. Luc Janssen duikt daarom vanavond in zijn eigen platenkast. In ‘Grauwzone’ laat hij vanaf 21:00 uur tot middernacht in zijn eigen platen horen en zorgt hij voor voortwoekerende new wave tracks die niet in de lijst staan. 

“De songs die in de New Wave 100 terecht zijn gekomen zijn stuk voor stuk de partyhits van toen, maar er is natuurlijk nog véél meer donkere muziek gemaakt begin jaren ‘80. Voor de vleermuizen en donkere types ga ik de muziek draaien die niet in de top 100 hoort, maar voor een groot stuk aan de basis ligt voor wat later het commerciële verzamelcircuit van de new wave geworden is”, vertelt Luc. (Foto onder)

© Vincent Van Hoorick


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
29 oktober 2021 - 07:47 07:47

“Zet die scheetbleke kip (en haan ) eens in de zon! Laat ze een kleurrijk T shirt dragen met een zeilschip of surfplank op, en geef ze een short met bloemen! Het gaat toch niet op om als jongeling een T shirt “NO FUTURE” te dragen, dan te gaan studeren, en gedwee gans je leven ongelukkig te gaan werken?” Ok, ik ga eens luisteren!

Ghettoblaster
Ghettoblaster
28 oktober 2021 - 18:08 18:08

Ik kijk er al wreed naar uit .

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx