RadioVisie

  • .
    .

100 % songfestival op Radio Land Van Waas

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Hooverphonic zit vanavond in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Radio Land Van Waas wil dit niet zo maar onopgemerkt voorbij laten gaan. Dit regionale station zendt immers uit vanuit Sint-Niklaas, en dat is de thuisstad van Alex Carlier en Raymond Geerts. 

“Het feit dat Hooverphonic naar Rotterdam mocht, dat leeft hier in Sint-Niklaas en wij als regionale omroep willen daar ook ons muzikale steentje aan bijdragen” zegt Michiel Thiron, zenderverantwoordelijke. “Twee weken geleden, vlak voor de afreis naar Rotterdam, hadden we al een uitgebreid interview met Hooverphonic en nu zaterdag is het 100 % Songfestival op de radio”.

Op 22 mei is er immers de finale van het Songfestival en dan draaien ze bij Radio Land Van Waas een hele dag platen uit de voorbije 65 jaar van deze internationale liedjeskermis. Voor deze speciale uitzending doen ze beroep op de uitgebreide kennis van Jasper Van Biesen (foto bovenaan). Hij is de auteur van het boek ’65 jaar Songfestival’ en van de website Songfesitval.be”.

Hij is een ganse zaterdag de studiogast en zal tal van anekdotes vertellen over vooral de Belgische maar ook buitenlandse artiesten die ooit deelnamen. “Jasper Van Biesen kan ronduit vertellen over het Songfestival. Dat deed hij afgelopen zaterdag al in het programma Het Vrije Waasland, naar aanleiding van zijn boek”, zegt Guy Vanhemel, redactiemedewerker van het programma. 

° Meeluisteren kan vanuit Sint-Niklaas op 107.9 FM en vanuit Lokeren op 105.9 FM en via RLVW.be


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx